David Österlindh, som är chef över internet of things-området på Sigma, säger att Ericsson är en naturlig ny ägare till plattformen.

– Det var en bra match. De är långt framme i det här området, och de har stor räckvid. Det här innebär att vi också når ut globalt. Vi är ett konsultbolag, inte ett produktbolag, och nu går vi in i den rollen.

Sigma ska i fortsättningen vara produktutvecklingspartner och återförsäljare åt Ericsson inom internet of things. Utöver det så kommer Sigma fortsätta att leverera internet of things-projekt runt om i Europa med Ericssons plattform som bas.

Den molnbaserade plattformen är branschöverskridande och stödjer både små och stora företag, skapar och visualiserar analyser utifrån dataströmmarna. I grunden är den byggd på Microsofts Azure-plattform.

Läs också: Sigma kränger av NAV-gäng till Orango

– Den underlättar för företag inom allt från enterprisesegmentet till startups att bygga sina egna applikationer lösningar ovanpå den.

Efter ägarbytet kommer plattformen gå under namnet Ericsson Application Plattform for IoT.

Hur mycket affären är värd uppger inte företagen. Däremot säger David Österlindh att internet of things kommit igång senaste året.

– Det har hänt otroligt mycket på kort tid. Vi har aldrig haft så mycket att göra och nyanställer varje vecka.