Det säger Richard Yu, som är chef över företagets konsumentelektronikdivision, till Wall Street Journal. Yu preciserar med att företaget om fem år ska ha en marknadsandel på 25 procent inom smartphones.

– Vi vill bli nummer ett på smartphones i världen. Det här är ett långdistanslopp och vi har tålamod, säger han till tidningen.

Läs också: Googles mobil kan snart vara här - "de försöker få större kontroll"

Och det ska sägas att Huawei hela tiden krymper avståndet till de två dominanterna. Första kvartalet i år ökade Huaweis försäljning med 59 procent i volym, medan Samsung låg ganska stilla jämfört med ett år tillbaka och Apple tappade 14 procent, enligt analysföretaget Gartner.

Huaweis marknadsandel ökade under kvartalet till 8,3 procent. Samsung hade 23 procents marknadsandel och Apple 15 procent.

Samtidigt som Huawei ökat sina marknadsandelar har de också satsat på fler produkter i de mer avancerade segmenten, som till exempel den senaste flaggskeppstelefonen P9.

Läs också: Kinesiska leverantörer vänder smartphone-marknaden Oppo ner – här är nya topplistan

– Vår tillväxt kommer framför allt från highend och de övre segmenten, säger Richard Yu till Wall Street Journal. Om man ska bli en ledande leverantör måste man vara i de övre segmenten.