Inte nog med att det talas om att EU är på gång att utdöma rekordböter – tre miljarder euro, motsvarande 28 miljarder kronor – för att Google anses gynna sin egen prisjämförelsetjänst.

Det pågår också en konkurrensutredning om mjukvaran I Android och nu kan en tredje utredning vara på gång.

Den här gången gäller det annonseringstjänsten Adwords, uppger Reuters som skriver att konkurrenter till Goolgle har ombetts att dela information kring hur information som är relaterade till sökannonsering hos internetjätten.

Läs också: Google flerfrontskrigar i Europa – det här är vad det handlar om

Något som uttolkas som att EU-kommissionen nu är redo att slå till med nya anklagelser om att Google bryter mot konkurrenslagstiftningen.

EU-kommissionen avböjer att kommentera uppgifterna men enligt Reuters har Adworda funnits på deras radar ända sedan 2010 efter att konkurrenter klagat och pekat på orättvisor i Googles villkor.

Läs också: Därför sätter EU press på it-jättarna – och retar upp USA av bara farten

Adwords placerar annonserna som ligger intill sökresultaten och är hjärtat i Googles annonsaffär som förra året drog in 75 miljarder dollar och stod för 90 procent av moderbolaget Alphabets årsomsättning.

Utdömandet av rekordböterna för prisjämförelsetjänsten ska enligt Reuters källor ha blivit försenade eftersom EU-kommissionen bett om mer dokumentation från konkurrenterna för att ytterligare stärka sina rättsliga argument.