Sajten, med namnet Appsource, upptäcktes av twittraren Walking Cat som är en välkänd Microsoftläcka, enligt amerikanska CIO. En timme efter twittrarens avslöjande var sajten nere igen men den tiden räckte för att få ett begrepp om den.

På sajten fanns en beskrivning där det stod att den kunde användas för att hitta saas-erbjudanden, mjukvara hyrd som tjänst, från Microsoft och utvalda partner och att det också fanns möjlighet att prova på dem gratis under en period.

Läs också: Storbanker redo för molnet – sneglar på Amazon och Microsoft

Enligt dokumentationen som publicerades måste utvecklare som vill lista sin app på Appsoure erbjuda en fri provperiod och tillåta att den integrerar med Microsofts molnbaserade tjänst för identifikation och autentisering, Azure Active Directory.

Apparna kommer också att granskas av Microsoft innan de släpps i Appsource och alla förväntas kunna arbeta med någon Microsoftprodukt som Dynamics CRM, Dynamics AX eller Power BI.

Läs också: Omogna leverantörer hindrar godisjättens satsning på molnet

Ett tydligt tecken på att sajten inte skulle gå live ännu var att de som klickade på How does it work-knappen i stället för information fick upp en video med Rick Astley sjungande Never gonna give you up.

När det är tänkt att det faktiskt ska ligga rätt information där och sajten verkligen ska gå live är oklart eftersom Microsoft inte uttalar sig om det. Men CIO:s gissning är att den släpps, eller åtminstone presenteras, på den stora partnerkonferens som äger rum i Toronto i Kanada om två veckor.