Venturebeat följer startup- och tillväxtbolagen i USA på nära håll – och listar nu de hetaste börskandidaterna inför nästa år.

Här är topp 10-listan:

1. Spotify

Med en nyrekryterad chef för investerarrelationer och ökade kostnader kopplade till börsintroduktion så är det väl bara en fråga om tid. Enda frågetecknet för stunden är väl om börsnoteringen kan fördröjas av gnabbet med Apple över Appstore (Spotify hävdade senast att Apple blockerar programuppdateringar för att få ett försprång med sin egen musiktjänst).

2. Blue Apron

Internetbolag som hakat på den stora trenden med mat och färdigpackade matkassar som levereras till dörren. Tog förra sommaren in 135 miljoner dollar i riskkapital.

Läs också: Apple i samtal om att köpa Jay-Z:s musiktjänst Tidal

3. Optiv Security

USA-baserat it-säkerhetsföretag, som har anlitat investmentbanken Goldman Sachs för att undersöka förutsättningarna för börsen. Riktigt hett företag som backas upp av riskkapitalbolaget Blackstone.

4. Domo

Amerikanskt beslutsstödsföretag som också tagit in stora summor riskkapital senaste tiden.

5. Appdynamics

San Fransisco-baserat företag som arbetar med applikationshantering.

6. Okta

Mjukvaruföretag som backas upp av ett par av de mest kända riskkapitalbolagen i Silicon Valley, som Andreesen Horowitz, Greylock Partners, Khosla Ventures och Sequoia Partners.

7. Talend

Ännu ett mjukvarubolag med tunga investerare bakom sig.

Läs också: Svenskutvecklad mjukvara i snabbaste surfmobilen

8. Logrythm 

Säkerhetsföretag som utmärker sig på det sättet att de varit igång ända sedan 2003. Börjar kanske närma sig börsnotering efter tretton år?

9. Aquantia

Ännu en komponentleverantör. Tillverkar processorer.

10. Quantenna

Utvecklar komponenter som enligt företaget självt ska göra wifi sex gånger snabbare.