Erfarenheterna i ditt cv och det du skriver i ditt personliga brev passar fint för jobbet. Men det gör det som står i fem andra cv och fem andra personliga brev också. Då kan din videopresentation fälla avgörandet konstaterar Angelica Kjellström, hr-partner på systemintegratören Caperio.

Sedan två år tillbaka ska de som söker jobb på Caperio nämligen inte bara skicka med ett cv och ett brev utan också spela in en kort videopresentation där de svarar på frågan varför de sökt jobbet och varför det skulle passa dem. Caperio har valt att låta svaret ta max en och en halv minut. Men antal frågor och tid för svar avgör det rekryterande företaget som använder videoverktyget.

– Konkurrensen är hård och det är svårt att få komma på intervju. Men på det här viset får alla chansen att presentera sig som en första intervju, säger Angelica Kjellström.

Läs också: Samba från Brasilien utmanar Slack med video

Videotrenden är påtaglig just nu – många unga videochattar med Snapchat och Facebooks flöden fylls med video.

När det gäller rekrytering syns trenden redan tydligt i USA. Enligt en undersökning som det amerikanska rekryteringsföretaget Futurestep gjorde för ett år sedan uppgav en fjärdedel av de 700 företag som tillfrågats att de låter kandidater ansöka via video och hälften att dem använder videointervjuer som ett sätt att sålla bland ansökningarna.

Och nu ökar intresset också i Sverige. I alla fall enligt Yobber som tagit fram det videoverktyg som Caperio använder sig av.

– Sedan årsskiftet ser vi en stark tillströmning med 35-40 nya kunder bara de senaste månaderna, säger vd:n Peter Röseberg.

Han konstaterar att det används mest i servicesektorn där man gärna vill ha personer som är sociala och utåtriktade.

– Genom videon får man möta det som kunderna ska möta. Personlighet är viktig i en sådan bransch. När det gäller it-branschen så har den varit tidigt ute att använda videorekrytering just när det gäller säljartjänster, men nu ser vi att det börjar användas även för ledarskapstjänster.

På Caperio används det också i första hand för tjänster inom sälj och administration.

– När det gäller personer med teknisk expertis så rekryterar vi ofta specifika personer, det är tjänster som vi sällan lägger ut på annons, säger Angelica Kjellström.

Finns det några bra tips för hur man ska tänka när man spelar in en video?

– Ja, absolut. Jag tycker man ska tänka på var och hur man sitter. Jag har sett scenarier är man sitter framför en obäddad säng, tavlor hänger snett och man filmar sig själv snett nerifrån. Det gäller att tänka på helheten, exempelvis att ljudkvaliteten och ljuset är bra, säger hon.

Läs också: Fem jobbsamtal som kan döda din karriär

Men det handlar inte bara om att jobba med att få det snyggt utan också förbereda innehållet.

– Plocka upp dina topp tio i ditt cv och förbered vad du ska säga. Det går att ta om videon och fila på sitt videosvar hur många gånger som helst. Lägg därför ner lite tid på förberedelsen.

Angelica Kjellström vet flera tillfällen där den inspelade videopresentatonen varit det som fällt det slutliga utslaget i ett par rekryteringar bara under de två åren som Caperio använt sig av det.

– Det är också stor skillnad på dem som söker och där kan vi se att äldre inte har samma mediala vana som de yngre. För de yngre är det ingen stor sak att spela in en video. Där tror jag många måste våga utmana sig mer – det kan leda till en vinstlott.