Hårdvarudelen av HP, HP Inc, börjar nu hitta sin väg framåt. Nu lanserar företaget en ny tjänst på samma tema som saas för mjukvara, iaas för infrastruktur och paas för plattformar. Men den här gången är det just hårdvara som står i centrum – daas kallas den nya tjänsten, device as a service.

Tanken är att det ska räcka för ett företag att teckna ett enda avtal för både hårdvara och tjänster vilket enligt HP ska underlätta inköp, driftsättning och administration av datorerna.

På samma sätt som andra liknande tjänster är den skalbar så att kunderna kan ändra sin hårdvaruinfrastruktur efter behov och den fungerar ungefär som en prenumeration med en fast månatlig kostnad.

Läs också: Lenovos nya mål är att bli störst på servermarknaden. Så ska de slå Dell och HP
 

I prenumerationen ingår att datorerna uppdateras så det alltid går att använda det senaste, skräddarsydda tjänster och support som inkluderar pc-konfigurering, installation, datamigrering, support på plats och elektronikåtervinning.

I en intervju med Computer Sweden i maj var Sverige-vd:n för HP Inc, Stefan Bergdahl, tydlig med att strategin framåt just har företagskunderna i fokus. Enligt Stefan Bergdahl står företagsmarknaden för cirka 70 procent av HP:s pc-försäljning.