Med förvärvet av svenska TDC är Tele2 rejält på offensiven med siktet inställt på huvudkonkurrenten Telia.

Och precis som Telia är bolaget i flyttartagen. För efter mer än 20 år är det nu dags att lämna det gamla huset på Borgarfjordsgatan i Kista för nya lokaler. Det är dock inte förvärvet som ligger bakom flytten utan det nya kontoret har varit planerat sedan ett par år.

Läs också: I dag går flyttlasset för 3 300 – Telia och Cygate intar Solna

Själva flytten kommer att ske den 18 november. Men medan Telia bytte till andra sidan stan kommer Tele2 att vara Kista troget.

– Vi blir kvar i Kista, men flyttar drygt en kilometer bort till Torshamnsgatan. Kontoret är byggt på beställning av Tele2, så vi har haft möjlighet att påverka mycket. Bland annat har huset en svart fasad, vilket gör att den sticker ut bland de andra kontoren, säger Angelica Gustafsson, som är chef för Tele2:s internkommunikation.

Hur länge har ni suttit där ni sitter nu och varför flyttar ni just nu?
– Alldeles för länge, över 20 år. Vårt befintliga kontor stödjer varken omvärldens utveckling eller vårt arbetssätt, värderingar och strategi. Vi ska vara det vi säljer. Sammanfattningsvis har vi ett behov av en modernare arbetsplats som stödjer Tele2:s strategi.

Läs också: Tack och adjö TDC – se upp Telia

Hur många anställda är det nya kontoret avsett för, blir ni färre eller blir ni fler?
– Det nya kontoret är dimensionerat för 1 800 personer. De tre kontor som idag finns i Kista kommer att samlas under samma tak här. Men vi vill inte längre räkna antal arbetsplatser, det är inte det som räknas. Vi vill skapa så många olika miljöer som möjligt, eftersom ingen människa är lik den andra. Vi tror verkligen att det kommer att spela en viktig roll för kommande generationer när de väljer arbetsgivare.

Kommer TDC också att sitta i de nya lokalerna?
– Nu behöver vi först invänta godkännande av affären från konkurrensmyndigheten. Vi räknar med att prövningsperioden avslutas i fjärde kvartalet och fram tills dess agerar vi som två helt skilda verksamheter. Därefter kan vi återkomma till frågan om hur och var vi ska sitta.

Innebär flytten några organisationsändringar i övrigt?
– Nej.