Den indiska jätten HCL:s övertagande av Volvo IT:s externa del rullar på. Efter att kontraktet undertecknades i februari rapporterade vi om att det fanns en hel del oro i leden inför övergången från Volvo IT till HCL.

En del orosmoln finns kvar men i det stora hela går processen planenligt. Det säger i alla fall HCL:s Nordenchef Pankaj Tagra.

– Det här är en stor och komplex affär med ett betydande antal anställda och konsulter som ska ta steget över i flera olika länder på en och samma gång, medan de samtidigt ska kunna leverera tjänster med så lite störningar som möjligt, säger han.

– Tack vare detaljerat planerande och utförande och bra samarbete mellan Volvo- och HCL-teamen så är saker och ting på banan. Det har inte dykt upp några otrevliga överraskningar under resans gång.

Läs också: HCL bryter tystnaden om oron på Volvo IT: ”Bättre än väntat”

Den kanske största oron hos personalen i Göteborg var att HCL.s övertagande skulle ske på samma sätt som när Växjöbolaget Boss Media införlivades i den indiska konsultjätten. Ett drygt halvår efter att det kontraktet skrevs varslades all personal om uppsägning.

Pankaj Tagra förtydligade dock i februari att det var stor skillnad på Boss Media, en verksamhet som man gick in och tog över, och Volvo IT, som är en rejäl investering på 900 miljoner kronor.

Och idag, ett knappt halvår efter HCL-Volvo IT-affären blev klar verkar likheterna med Boss Media-soppan lysa med sin frånvaro. 

– Det har varit en väldigt positiv utveckling. Ungefär 90 procent av de tidigare Volvoanställda har accepterat vårt erbjudande och alla externa kunder har valt att bli kvar hos HCL efter förvärvet, konstaterar Pankaj Tagra nöjt.

Men alla orosmoln är som sagt inte skingrade. Enligt Computer Swedens uppgifter har det förekommit en hel del sjukskrivningar i samband med övertagandeprocessen. Det handlar främst om de mer seniora Volvo IT-anställda.

– Det är en känslig fråga. Därför styr vi processen så att vi lyssnar på de anställda och samlar in feedback för att på så sätt kunna ge dem bra support. Vi har haft öppet hus och genomfört undersökningar så att de känner sig stöttade och upplever mindre stress. Vi har tagit hjälp av hälsocoacher i Göteborg och ska lansera friskvårdsinitiativ efter sommarsemestern, säger Pankaj Tagra.

– När det gäller de sjukskrivna blev vi uppmärksammade på det av Volvo redan innan personalen gick över till HCL. Vi har fått in några fall där anställda har sjukskrivit sig, men de fallen har inte varit långvariga eller oplanerad frånvaro. Vi stödjer den gruppen genom vår hälsopartner Feelgood. Vi har också en person i hr-teamet som de anställda kan vända sig till. Allt görs i enlighet med svensk lagstiftning.

Läs också: Stor oro på Volvo IT i Göteborg – men HCL och Volvo lägger locket på

Och en annan av de stundande farhågorna om nedskärningar gäller bolagets lönsamhet. Enligt våra källor har lönsamheten successivt sjunkit, vilket medför att nedskärningar troligen kommer att bli aktuellt längre fram. Detta gäller särskilt leveransen till Volvo. Pankaj Tagra verkar dock inte lika bekymrad över just detta.

– Volvo IT har haft en lönsam verksamhet som HCL har ärvt. Vi ska expandera verksamheten och kapa kostnader genom att dela dessa över flera kunder och ta det till en global nivå. Just nu ligger fokus på att integrera organisationen och bygga synergier. Vi hoppas kunna skapa en situation som blir bra för alla parter i den här affären.

Och han lovar även att bolaget ska satsa stort på Volvo IT framöver. Som vi tidigare skrivit spelar stordatorverksamheten i Göteborg en central roll i HCL:s stora Volvoinvestering. Och den delen ska bolaget nu investera ännu mer i.

– Absolut. Ända från första stormötet med personalen har vi konsekvent kommunicerat till de anställda att vi tycker att Volvo Mainframes kapacitet är väldigt god och att vi ser stora synergier och möjligheter för den verksamheten att växa. Just nu jobbar vi med flera nya stordatormöjligheter, och det innebär att våra nya kollegor ser det här som en stor möjlighet. Vi uppmuntrar dem också att fortsätta med att ta in studenter för att gå sommarkurser inom stordatorer. Vi har planer på att bygga vidare på den kapacitet och verksamhet som finns här, säger Pankaj Tagra, som berättar att man tillsatt ett gemensamt ledarskap för den så viktiga verksamheten.

– Vi har bildat ett huvudteam med seniora ledare, både från det tidigare Volvo och från vårt existerande HCL-team. Uppdraget är att fortsätta utveckla våra tjänster till våra existerande kunder men även att växa vår stordatorverksamhet globalt.