En ny miljardaffär är i rullning i molnsfären. Oracle är i färd med att köpa Netsuite, ett amerikanskt företag som erbjuder mjukvara för molnbaserad bokföring, resursplanering och hantering av kundrelationer, skriver IDG News.

Produkterna de erbjuder är redan i dag ett komplement till Oracles molnprodukter och företagens molnpaket kommer att existera parallellt på marknaden ”för evigt”, säger Oracles vd Mark Hurd i ett uttalande.

Affären gör det möjligt för Oracle att erbjuda sina tjänster till ett större antal kunder, inklusive mindre företag. Dessutom öppnar det upp för expansion till fler industrier och fler länder. På frågan vilka andra fördelar som följer med köpet väljer mjukvarujätten att i nuläget inte säga så mycket mer. Förhoppningen är att affären går i lås i slutet av året.

Netsuite började sälja sina molnbaserade produkter redan 1998 och Oracle har kallat bolaget det allra första molnföretaget. I dag har de 30 000 anställda i över 100 länder. Deras produkter finns i ett flertal branscher, som sjuk- och hälsovård, tillverkning och media.