Arbetet med att utveckla Messenger till en allt mer heltäckande plattform fortsätter. Facebook fortsätter släppa in tredjepartstjänster – förutom att beställa Uber och nå hotellkedjans Hyatts kundtjänst tar man det nu ett steg längre och gör det möjligt att också köpa exempelvis resor via resesajten Hipmunk direkt från deras Messengerbot, skriver vår amerikanska systersajt Computerworld. 

För att få det att fungera arbetar Facebook med banker och betalföretag som Visa, Mastercard och Paypal och ännu är det bara möjligt att betala via vissa bottar i USA, enligt David Marcus som är ansvarig för Facebooks meddelandetjänster.

Läs också: Prata med en dator – nu sköter chattbotten kundservice, manuella uppgifter och underhållning

Utvecklingen mot att göra Messenger till en plats där vi inte bara skickar meddelanden till våra vänner utan även interagerar med kommersiella aktörer och får olika tjänster utförda är en del av en större trend.

messenger e-handel

På samma sätt som appekonomin formligen exploderade för några år sedan spås bottarna bli nästa stora boom. Och Facebook är långt ifrån ensamt, även aktörer som Telegram och Kik har egna botbutiker. Under våren hoppade Microsoft och Google också på tåget och lanserade egna botplattformar.