I somras släppte Google videosamtalstjänsten Duo och nu börjar chattjänsten Allo rullas ut över världen – för både Android och Iphone.

Allo kopplas till ett telefonnummer och innehåller mycket godis som exempelvis snabb tillgång till bilder – och i Androidversionen finns möjligheten att rita på dem – och möjlighet att förändra storleken på texten.

Men det är maskininlärning som är grejen, skriver IDG.se:s systersajt Greenbot.

Det finns en smart-svar-funktion som lär sig att svara på vanliga meddelanden och skickar svar i form av text eller emoji på det sätt som är i linje med hur du brukar svara. Ju mer du använder Allo desto bättre blir den på att föreslå ett lämpligt svar. Praktiskt men kanske lite opersonligt kan tyckas.

Läs också: Google vill styra upp din semester och ger sig in i resebranschen med ny app

Just kopplingen till Google Assistant är det som skiljer ut Allo från andra appar. Genom att skriva in @google – det fungerar också mitt i en konversation – så kan du simultant söka efter ett foto du tog förra veckan, hur många medaljer Sverige tog i OS eller ett bolags börskurs.

Du kan också tala direkt med Google Assistant och använda den som en chattbot – precis det som bland annat Facebook storsatsar på i Messenger.

Någon kryptering av dina meddelanden sker däremot inte – det är svårt att använda Google Assistant om den inte förstår vad du skriver. Men det går att kryptera genom att gå över i inkognito-läge.

På Googles egen Allo-sajt går det att läsa mer om appens funktioner.