8. Var ser du dig själv om fem år?
Den som anställer dig vill gärna veta om du sätter realistiska mål för din karriär, få ett grepp om din ambitionsnivå och se om jobbet ligger i linje med de planer du har.

– Om de anställda inte ser en väg upp så börjar de leta efter en väg ut, säger Dan Schwabel.

Han framhåller att det är viktigt för företagen att behålla duktiga anställda för de växer inte på träd.

– Det ligger i företagens intresse att göra de anställdas kompetens, erfarenhet och intresse till en prioriterad fråga och hjälpa dem att ta sig fram och hålla liv i sin plan för att utvecklas.

9. Varför vill du sluta på ditt nuvarande jobb?
Det här är en tuff fråga men det gäller att vara ärlig och positiv och vad du än gör så prata inte illa om din senaste arbetsgivare. Gå i stället på linjen att du letar efter nya möjligheter och förklar varför och på vilket sätt just det här jobbet och det här företaget verkar passa dig bättre än de tidigare. Om du fick sluta på grund av neddragningar så är det ett helt godtagbart svar.

Läs också: Därför borde alla teknikproffs lära sig koda

10. Varför fick du sparken?
Ja, nu blir det ännu svårare, speciellt om du inte är på god fot med din förra arbetsgivare. Men återigen så måste du visa dig positiv. Börja inte harva om hur hemsk din tidigare arbetsgivare var. Dela med dig av vad du lärt dig av det i stället, hur erfarenheten formar hur du tar dig an ditt nya jobb.

11. Varför finns det luckor i ditt cv?
Arbetsgivare gillar inte om du haft perioder utan jobb. Det spelar ingen roll om det varit lågkonjunktur. Så svara ärligt och uppriktigt. Förklara vad du gjort när du inte hade jobb – kanske gått någon kurs, skrivit, bloggat eller arbetat ideellt med något. Och förklara gärna hur de aktiviteterna är något du kan använda dig av i jobbet.

12. Varför byter du karriärväg?
Förklara varför du tagit de beslut under karriären som du gjort och varför du tycker att den här nya karriären passar dig bättre. Se till att få med hur din tidigare erfarenhet
kan överföras till det jobb du söker.

13. Hur mycket vill du ha i lön?
Gör din hemläxa och kolla upp hur löneläget ser ut i förväg. Lägg dig så högt du kan inom den ramen i förhållande till din kompetens, erfarenhet och utbildning.

14. Har du några frågor till oss?
Nu har du chansen att göra intervjun till en tvåvägskonversation så se till att utnyttja det.

Vad vill du veta om jobbet? Företaget? Avdelningen? Teamet? Och se till att ha lite frågor i bakfickan som "Vad är det bästa med att jobba här?" eller "Hur länge har du jobbat här?"

Eller fråga om nya projekt, produkter, initiativ eller strategier som företaget håller på med och som du känner till för att du gjort din hemläxa.