Inför en anställningsintervju finns det många saker att tänka på och förbereda, allt från klädsel till vilka frågor rekryteraren kan tänkas ställa.

En del av intervjun som många missar på är när rekryteraren ställer frågan: "Har du några frågor eller funderingar?". I detta läge har du en chans att visa framfötterna och ställa frågor om din potentiella arbetsgivare som gör dig till en mer intressant kandidat.

Sajten Inc.com har sammanställt fem frågor som varje jobbsökande bör ställa under arbetsintervjun.

1. Vad förväntas jag ha uppnått under mina första tre månader?

Den här frågan signalerar att du är på hugget och vill sätta igång med jobbet direkt, utan att spendera flera veckor med att komma in i rollen och arbetsuppgifterna. Visa rekryteraren att du är redo att börja direkt - redan samma dag om det krävs.

2. Vilka egenskaper har de mest produktiva personerna på företaget?

Företag vill i den mån det går försäkra sig om att du planerar att stanna inom organisationen länge, så att investeringen i att anställa dig är en lönsam sådan. Varje organisation har olika nyckelfaktorer som gör en person till en bra anställd, och genom att ta reda på vilka dessa faktorer är ger du intrycket av att du vill pass in i organisationen och dessutom prestera i din arbetsroll.

3. Vad är några saker som leder till positiva resultat för organisationen?

De anställda på ett företag är investeringar, och varje investering ska löna sig, oavsett om det är en person, ett nytt it-system eller eller kontorsmöbler. Därför bör du ta reda på vilka arbetsuppgifter i det sökta jobbet som är viktigast för att generera intäkter, direkt eller indirekt, till företaget. De bästa kandidaterna är de som gör skäl för sin lön.

4. Vad har andra anställda för fritidsintressen?

Det kan verka banalt att fråga vad de anställda gör utanför arbetstid, men vad dina potentiella kollegors intressen påverkar i viss mån företagskulturen och på så sätt även dina chanser att passa in i organisationen. En viktig del i jobbet är att du kommer överens med arbetskamraterna och trivs i arbetsmiljön.

5. Hur tänker ni inför...?

Oavsett bransch eller företagets storlek så står det inför kommande förändringar, stora som små. De mest intressanta kandidaterna visar att de tänker framåt och vill utvecklas i sin karriär, och då bör man försäkra sig om att också organisationen är framåtblickande.