15. Beskriv ett tillfälle då du lyckats skapa en bättre arbetsprocess? 

Här är arbetsgivaren ute efter att du som söker jobbet ser bortom din egen arbetsbeskrivning och inser vilken inverkan ditt arbete har på verksamheten i stort. Strategiska personer är en tillgång för en arbetsplats – så det är här du ska visa att du är det.

Tänk på ett tillfälle då du haft en positiv inverkan på hur ditt team arbetar. Det behöver inte handla om ett projekt som du ledde utan om att du bidragit med en idé, skruvade till något eller växlade upp det hela ett snäpp. Försök att beskriva det värde du tillfört med så mycket detaljer som möjligt.

Vad du väljer att berätta om beror självklart på vilket jobb du söker. Om du vill ha en chefsroll på tekniksidan så kan du lyfta hur du varit inblandad i att ta fram och delegera olika uppgifter. Och i stället för att bara säga att det gjorde teamet mer effektivt kan du peka på att genom att fördela uppgifter efter erfarenhet och intresse avslutades projektet före deadline.

Handlar det om ett arbete som utvecklare eller ingenjör så kan du prata mer specifikt om hur du förbättrat bristfälliga system för användarna – det kan handla om en sajt, en app eller ett eget projekt som ligger dig särskilt varmt om hjärtat.

16. Vad har du för mjuk kompetens? 

I takt med att specifik teknisk kompetens får allt kortare hållbarhetstid och AI tar över allt fler arbetsuppgifter blir den mjuka kompetensen allt viktigare. Därför är det också viktigt att lyfta fram mänskliga kvaliteter som kommunikation och empati som kompletterar den hårda kompetensen.

Läs också: Från trainee till cio – här är cio:erna som byter jobb

17. Vad har du för teknisk kompetens? 

Beskriv all teknisk kompetens och kvalifikationer som du har och även certifieringar som du är intresserad av, och lyft särskilt fram det som finns med i jobbeskrivningen.

18. Vilka tekniska sajter eller medier följer du? 

Frågan är ett sätt för din potentiella arbetsgivare att ta pulsen på hur mycket du följer branschutvecklingen och få en känsla för vad som särskilt intresserar dig.

Nämn gärna specifika bloggar eller artiklar som kommit nyligen och som du uppskattat.

19. Hur ser du till att din tekniska kompetens är uppdaterad? 

Att hänga med i it-utvecklingen är nödvändig för att du ska kunna utföra ditt jobb. Dessutom vill arbetsgivaren vara säker på att den som anställs tycker om att ständigt lära sig och inte bara anstränger sig minimalt för att precis hänga med.

Även om du inte går någon kurs eller lär dig något specifikt för ögonblicket så tala ändå om din vilja att bygga på din expertis och diskutera sidoprojekt och fritidsintressen som kan vara relevanta.

20. Vilka potentiella utmaningar ser du med det här jobbet?

Med den här frågan vill arbetsgivaren se om du gjort din läxa om företaget och har en realistisk bild om vad jobbet innebär. Här är det inte läge för att för att dissa den nuvarande processen däremot kan du peka på områden som du tror kan förbättras.

Läs också: Här vill unga svenskar helst jobba – it-bolag i topp

21. Varför är du intresserad av ett arbete just här? 

Det handlar om att ta reda på om du verkligen vill ha just det specifika jobbet eller om du bara behöver ett nytt jobb. Lyft fram produkten, hur du uppfattar kulturen och specifika delar av jobbet.

22. Vad är dina största styrkor och svagheter? 

Genom att använda informationen från jobbannonsen så kan du plocka fram just de styrkor som arbetsgivaren söker efter. Att däremot prata om sina svagheter är svårare.

Svara inte med något som bara är en illa dold styrka – exempelvis att du arbetar för hårt eller att du är perfektionist. Ta i stället något som du verkligen ser som en utmaning men som du kämpar med att förbättra.

Du kan exempelvis berätta om du tycker det är svårt att prata under möten eller att uttrycka dina åsikter tydligare men att det genom en öppen diskussion i teamet blivit enklare.