För en arbetsgivare som vill locka de unga it-akademiker som kommer ut på arbetsmarknaden gäller det att kunna visa upp en företagskultur som känns intressant.

Det framgår av en undersökning från bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work, Young Professional Attraction Index.

Den enskilda faktor som rankas högst är just trevliga arbetskolleger och bra stämning. Och det är inte så konstigt tycker Svante Randlert, rådgivare kring kompetensförsörjning på Academic Work.

– Jobben i sig är relativt lika, det ser ungefär likadant ut för en it-konsult. Det som skiljer är hur det är på jobbet, säger han.

– Träffar man någon och fikar så frågar man gärna hur det är på arbetsplatsen där personen jobbar. Företagskulturerna skiljer sig åt och man vill hamna där man trivs - rätt person på rätt plats.

Läs också: It-branschen välkomnande för studenter – här är vad som eftersöks

Och det är heller inte företagets egen bild man går efter.

– Det är precis som med hotell – du läser inte vad hotellen själva skriver utan du läser vad gästerna skriver. Så det är viktigt för ett företag vad de anställda eller före detta anställda säger om hur det är att arbeta där.

Det finns också ytterligare en dimension som gör en arbetsgivare ännu mer attraktiv, enligt Svante Randlert.

– Företag som inte bara kan visa hur det är att jobba där utan också svara på varför man ska jobba där. Som har en vision och ett mål med det de gör. Det ser vi tydligt när vi rankar de företag som är mest populära att arbeta på – ett exempel på det är Spotify som utmanar musikbranschen exempelvis. Men det här är inte it-bolag inte alltid så bra på att berätta.

Läs också: Trendbrottet: plötsligt är juniorer högvilt på it-arbetsmarknaden
 

Men det finns annat som också är viktigt för att få ett ungt it-proffs att nappa. Allt i toppen på listan är viktigt för arbetsgivaren att försöka möta

Som nummer två på listan kommer goda utvecklingsmöjligheter, trea är en bra lön och goda förmåner och på fjärde plats att chefen och ledarskapet är bra.

– Den personliga utvecklingen är viktigt, man vill lära sig mer och mer. När det gääller lönen så är det arbetstagarens marknad nu – det råder underskott på it-utvecklare och de vet vad de är värda.

Förra året var just chefen, ledarskapet, i topp.

– Men nu kan man väl säga att chefen är en förutsättning för det som man vill ha ut av arbetet ­– god stämning, utveckling och bra lön. En hygienfaktor - chefen måste vara bra, säger Svante Randlert.

Här är alla de tio faktorer som akademiker inom it rankar högst när de väljer arbetsgivare:

1.Trevliga arbetskollegor och bra stämning 65 %
2. Goda utvecklingsmöjligheter 58 %
3. Bra lön och förmåner 55 %
4. Bra chef/ledarskap 50 %
5. Bra arbetsmiljö 49 %
6. Utmanande arbetsuppgifter 41 %
7. Trygga arbetsvillkor 40 %
8. Flexibel arbetstid 35 %
9. Geografiskt läge/närhet till hemmet 34 %
10. Eget ansvar/egna beslut 29 %
Källa: Academic Work