Det skulle i så fall vara det tredje datacentrat som Facebook bygger utanför USA, ett finns som bekant i Luleå, dessutom byggs ett på Irland.

Den danska tidningen Fyens.dk skriver att det är ett "gigantiskt" center som planeras och att Facebook ska investera "åtskilliga miljoner euro". Det ska bestå av tre stora serverbyggnader, och uppta en yta av 184 000 kvadratmeter.

Hittills vill varken Facebook eller danska myndigheter kommentera planerna, men Fyens.dk har gått igenom register över utländska företags investeringar i Danmark, där planerna avslöjas.

Läs också: Häng med in i Facebooks "arktiska" datacenter i Luleå

2013 öppnade Facebook sitt datacenter i Luleå - den investeringen var på 3,8 miljarder kronor. Den första hallen som togs i drift var på 30 000 kvadratmeter, men centrat har därefter byggts ut.

Vd Mark Zuckerberg kommenterade så sent som förra veckan hur nöjd han är med centret i Luleå och publicerade bilder därifrån.

"Vi börjar djupt in i norra Sveriges skogar med datacentret i Luleå. Det är en nyckel i vår globala infrastruktur, och använder en rad lokala naturresurser för att öka effektiviteten och spara ström", skrev han i en kommentar.