I juni blev det klart att Anna Granö tog över Salesforceflyktade Kjell Ahlzens roll som vd på svenska Hewlett Packard Enterprise, HPE. Hon kom närmast från en roll som ansvarig för direktförsäljningen i Sverige, med fokus på de stora nordiska kunderna, inte minst bolagets stora telekomkunder där hennes fokus låg sista tiden innan vd-uppdraget.

Och just fokus verkar vara ett nyckelord på HPE nu, ett knappt år efter att it-jätten HP styckades i pc- och printdelen HP Inc och HPE. Anna Granö återkommer till ordet fokus när hon berättar om hur utvecklingen sedan november ifjol. Den uttalade visionen från koncernchef Meg Whitman är att det är ett specifikt område som ska vara navet i verksamheten: hybrid it.

– Vi ska veta vilka vi är och vilka vi vill vara. För att fortsätta vara konkurrenskraftiga i framtiden så gäller det inte att vara bred utan vi behöver fokusera på det vi är bra på. Det känns som ett nytt bolag idag, även om vi är 75 år gamla, säger Anna Granö.

Och renodlingen kring begreppet hybrid it är också förklaringen till att HPE under året har gjort sig av med stora delar av verksamheten. Den första stora avknoppningen gällde managed services-delen där man slagit sig i släng med amerikanska konsultjätten CSC. Alla detaljer kring den fusionen är inte klara ännu, men resultatet blir att ungefär hälften av den svenska HPE-styrkan på 900 anställda kommer att ta klivet över till det nya gemensamma bolaget.

Läs också: De gamla it-jättarna tokdominerar internet of things

Och under sommaren kom så nästa del, då HPE Software såldes till Microfocus. Den delen är relativt liten i Sverige. Totalt kommer svenska HPE ha cirka 400 personer kvar i lokalerna i Solna när omorganisationen är klar.

– Nu har vi gjort de förändringar som krävs. Vi tror att de kommer att lyckas bättre tillsammans. Vår vision är hybrid it, och då behöver vi inte Enterprise Services och HPE Software. Det enda vi behöver är infrastrukturnära mjukvara. Men HPE kommer att ha partnerskap med båda bolagen, säger Anna Granö, som också nämner förvärven av Aruba och SGI som viktiga byggstenar.

Uttalade strategiska partnerskap inom specifika områden utgör också en viktig del i den nya strategin. När det gäller det publika molnet är det Microsoft som är den uttalade partnern. Liknande partnerskap har HPE även med containerföretaget Docker samt med jättekoncernen General Electric, med vilka HPE skapar en plattform för att leverera olika tjänster till slutkunder.

– Vi tittar hela tiden över vår portfölj utifrån vår vision om hybrid it. Fokus, öppna standarder och partnerskap. Det är rätt väg framåt. Vi är som bolag trygga med och vana att jobba med partner, säger hon.

Några hundra meter längre söderut på gatan firade nyligen huvudkonkurrenten Dell Technologies att man gått åt helt motsatt håll genom att istället slå ihop jättarna Dell och EMC. Att få ihop två jättar verkar inte vara något som Anna Granö avundas.

– Det där har vi testat och det funkade inte för oss. Vi ser att fokus ger resultat. Vi är helt övertygade och nu känner vi att vi är lätta, flexibla och fokuserade. Det enda vi kan vara säkra på är att marknaden utvecklar sig jättesnabbt och då måste man ha många olika spakar att jobba med. Inte minst märker vi att det är lättare att få med våra partner på den här resan.

Både Anna Granö och hennes nytillträdde partneransvarige Patrik Isberg har båda ett förflutet på den direktsäljande delen av HPE. Men att partnerledet är lika viktigt som HPE är för partnerledet är tydligt, och det var även så hon inledde sin vd-resa i juni.

– Vi har ett fantastiskt partnernätverk. Det jag gjorde var att se till att träffa 20 av vd:arna på våra största partner och det var oerhört givande. Det som gjorde mig extra glad var att de sade att i och med att jag kommer från direktsidan så förstår jag mig på slutkunderna och vet hur jag kan hjälpa partner med deras utmaningar.

Den stora utmaningen för många av HPE-partnerna så klart förflyttningen från det klassiska hårdvarukrängandet till en mer tjänstebaserad försäljning. Och i den förflyttningen har bolagen som bekant kommit olika långt.

– Vi har många återförsäljare som funderar över vilka tjänster de ska ha. Där är vår uppgift att hjälpa dem och se till att det funkar och att vi avlastar dem på rätt sätt, konstaterar Anna Granö och säger så här om att många fortfarande är väldigt hårdvaruberoende.

– Någon gång kommer det en tipping point. Vi vill att våra partner ska vara redo då. Och där måste vi se till att ha rätt erbjudande. Vi vet att den som har den mest relevanta portföljen är den som vinner. Alla affärer är viktiga för oss, traditionell affär eller bara som tjänst. Vi vill driva transformationen av branschen.

Hos företagen brottas man idag med frågan om privat eller publikt moln. Eller att satsa på det hybrida molnet. HPE har alltså valt att gå all in på sin egen variant av kärnkraftsomröstningens Linje 2, det vill säga den klassiska medelvägen.

– Det viktiga är att vi har en strategi som skiljer sig. Vi har samarbeten med våra partner, och det viktiga är att kunna röra sig mellan de olika sätten att leverera it. Jag tror att vi kommer kunna vara ännu mer relevanta så här. Mängden applikationer kommer bara att öka och plattformen under måste vara öppen. Det är det vi tillför och kunderna vet att HPE kommer inte att låsa in oss, säger Anna Granö om strategivalet.

Läs också: HPE fortsätter kränga av verksamhet – nu kan mjukvarudelen vara näst på tur

Känns det inte lite fegt och defensivt att inta en så tydlig mellanposition?
– Vi tycker att vi är modiga. Vi vågar välja fokus och vi vågar välja bort. Vi är övertygade om att om man ska lyckas och vara bäst på något så måste man fokusera.

Att Anna Granö utöver ordet fokus även andas optimism är tydligt. Och nu när bolaget är ute på andra sidan renodlingen är det full fart framåt som gäller. I mittenfilen.

– Ekonomin ser bra ut. Vi får in en hel del cash från försäljningarna som vi kommer att använda för forskning och utveckling. Vi är stolta över vårt arv och vill tillbaka till att vara teknikbolaget som skapar värde, säger hon och skickar en subtil passning söderut på gatan.

– Vi har inga skulder som vi måste betala av. Vi står på en väldigt stabil grund nu för att kunna ta nästa kliv.