Samsung ska nu temporärt ha stoppat produktionen av sin telefon Galaxy Note 7. Det skriver Bloomberg News som hänvisar till källor. Detta efter att det visat sig att även ersättningstelefoner som använder en annan batterityp än de ursprungliga också ska ha påvisat liknande överhettningsproblem.

Läs också: Flygplan fick evakueras efter att en Samsunglur börjat ryka

Produktionsstoppet väcker också en del frågor om hur bolaget har utvärderat problemen. I den sydkoreanska jättens tidigare besked har man framhållit att problematiken härstammade från en batteriproducent som inte längre anlitas.

Och problemen har även fått konsekvenser hos återförsäljarna. Operatörsjättar som exempelvis AT&T och T-Mobile, som båda säljer Galaxy Note 7, uppger nu att man har slutat ersätta kunder vars batterier har överhettats. De kommer i alla fall inte att ersättas med ett nytt exemplar av samma telefonmodell.

Läs också: Samsungs nödlösning ska hindra Note 7 från att explodera

– Baserat på de rapporter vi fått nyligen, kommer vi inte längre att byta ut Note 7, inte förrän saken har utretts vidare. Men vi uppmuntrar fortfarande kunder med en återkallad Note 7 att besöka en AT&T-butik för att byta sin telefon mot en annan Samsungtelefon eller en annan telefon som kunden väljer själv, kommenterar Fletcher Cook, talesperson för AT&T, saken i ett mejl till IDG News.