TDC-vd lämnar efter storaffären

EU-kommissionen har nu godkänt Tele2:s köp av TDC Sverige. Integrationsprocessen kommer att inledas den 1 november och sedan ske successivt. Det datumet blir också den dag som TDC Sveriges vd Erik Heilborn lämnar det bolag han varit på sedan 2009.

– Jag är mycket glad över att affären med Tele2 blir av. Båda bolagen gynnas av detta och marknaden får en ny, väldigt stark spelare som kan ta ansvar för digitaliseringen av svenskt näringsliv och offentlig sektor. Det har varit fantastiska år på TDC. Det bestående intrycket jag lämnar TDC med är medarbetarnas insatser och ansvarstagande i varje enskild kundsituation, en starkt bidragande orsak till bolagets framgångar, säger Erik Heilborn.

Läs också: Konsultbolagen skriker efter folk – här är kompetenserna som är hetast

Digiplex hämtar marknadschef från TCS

Fredrik Jansson är ny marknadschef på datacenterbolaget Digiplex. I den nya rollen ingår utöver det globala marknadsarbetet även att jobba med kommunikation och public affairs. Desstutom tar han plats i bolagets ledningsgrupp. Han ansluter från den indiska jätten Tata Consultancy Services, TCS, där han har haft flera ledande marknadsföringsroller under mer än ett decennium.

Fredrik Jansson
Fredrik Jansson.

– Vi är glada att kunna välkomna Fredrik. Han är erkänt duktig på att bygga och leda marknadsenheter i en snabbfotad global miljö. Han är också en av de mest prisade marknadspersonerna i it-industrin och kommer med sin erfarenhet ha en nyckelroll i Digiplex fortsatta tillväxt, säger vd Gisle M. Eckhoff.

IFS-profil blir Evrys nya marknadschef

Konsultbolaget Evry har nu gjort klart med en ny marknads- och kommunikationschef. Det blir Lena Ottosson, som närmast kommer från en liknande roll på Office Management, som tar över. Hon har dessförinnan varit tolv år på affärssystembolaget IFS och hon gläds över att åter få jobba i it-branschen efter ett par år i kontorssvängen.

– När jag nu fick möjligheten att återvända till min bransch så tackade jag självklart ja. Särskilt efter att ha träffat Fredrik Almén och flera av mina andra kollegor i den nya Sverigeledningen. Min reflektion efter de första veckorna är möten med passionerade och engagerade människor som drivs av innovation, och av att hjälpa våra kunder vidare på deras digitala resa. Själv drivs jag av att möjligheten att få göra framgångsrik digital marknadsföring med fokus på kundupplevelse, säger hon.

Läs också: Inget stoppar enkronas-konsulterna - nya triumfer i Arbetsförmedlingens storavtal

Han ska ta Palette till USA

Svenska Palette Software siktar på att bli nästa stora svenska mjukvaruexport. Nu har bolaget slagit upp portarna till sitt kontor i Chicago. Företaget har varit verksamt på den viktiga amerikanska marknaden under några år men nu är man alltså redo för nästa steg.

Den som ska driva det nya kontoret är Bernt Olausson, som har mer än 20 års erfarenhet från branschen med sig, främst inom affärssystem, där han arbetat i bland annat USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike med att bygga upp dotterbolagsverksamheter och partnernätverk.

– Vi ser samma behov i Nordamerika som i Europa. Man vill helt enkelt få ökad kontroll och automatisering över flödena från inköp till betalning. Vi har en väldigt bra produkt som ligger rätt i tiden då allt fler organisationer efterfrågar integrerade lösningar för webben, mobilen och molnet. Med ett eget kontor i USA får vi helt andra förutsättningar att expandera vårt partnernätverk, bygga en lokal närvaro och ta marknadsandelar, säger han om sitt nya uppdrag.