I USA har en eldig diskussion om åldersdiskriminering och äldre yrkesarbetandes möjligheter inom it blossat upp senaste tiden. Företagen vill ha unga, lovande – oftast manliga – programmeringsstjärnor när de anställer.

Och det här är inget unikt för den amerikanska it-branschen. Som Computer Sweden skrev i september letar svenska organisationer med ljus och lykta nu efter juniora utvecklare.

Det är inget snack om att det blir svårare att hitta ett jobb inom it ju äldre du blir, konstaterar Computer Swedens systersajt Infoworld som har dykt ner i ämnet. Men de experter som Infoworld talar med säger samtidigt att det finns goda möjligheter att stärka sina aktier på it-arbetsmarknaden även när man inte längre är ung och lovande.

– Det finns några väl slitna stereotyper om den manliga Stanford-utbildade programmeraren som är under 30 år, men minoriteter i alla åldrar kan frodas i it-industrin. När vi anställer så letar vi efter egenskaper som passion, intellektuell nyfikenhet, attityd och integritet. Det är förmågor som kan appliceras på människor med alla bakgrunder, säger Tarsha McCormick, som har titeln mångfaldschef på it-konsultbolaget Thoughtworks.

Åldersdiskriminering är heller inte bara ett ämne för äldre personer i it-industrin, tillägger McCormick. Det kan också appliceras på yngre medarbetare som inte upplevs som tillräckligt erfarna, och som därför inte anses tillräckligt kapabla för att utföra samma jobb som deras kollegor.

– Vi ser exempel på hur yngre kvinnor sätts att koka kaffe eller fixa med administrativa uppgifter – ålder är inte bara en faktor när du är över 50, utan sådana här saker sker i båda ändarna av karriären.

Så hur kan du överleva och frodas inom it om du utsätts för misstro eller diskriminering på grund av din ålder?

Det finns en del grundläggande saker alla anställda inom it kan göra för att det ska bli bättre:

Fortsätta utbilda sig. 
– Du ska aldrig sluta lära dig saker. Och det finns så många sätt att göra det på nu att det nästan är omöjligt att inte hitta möjligheter: Det finns kod-bootcamps och många företag har egna program för att man ska kunna få upp kunskaperna – ta del av dem, säger James Stanger, som är senior produktutvecklingschef på utbildningsföretaget CompTia. Certifieringar är ett annat sätt att visa potentiella arbetsgivare att du har kapaciteten att fungera i deras organisationer. Certifieringar är ett sätt för alla kommunicera förmåga och erfarenhet. Det är ett språk som alla förstår.

Nätverka.
–  Att nätverka, träffa likasinnade kollegor och vänner, kan inte bara ge dig med moraliskt stöd och vägvisning utan kan också skapa professionella möjligheter, säger Tarsha McCormick. Volontärjobb är ett jättebra sätt att hålla uppe dina färdigheter. Om du kan så sök volontärjobb inom organisationer som låter dig arbeta med kollegor, vänner och bekanta som har olika bakgrund när det gäller etnicitet, ålder, sexuell läggning och kön. Det kan både bredda din världsbild och skapa nya jobbmöjligheter.

Bli en potentiell ledare.
Att frilansa, blogga, hålla föredrag och utföra konsultjobb är också möjligheter för it-proffs som inte tycker att de passar in i det ungdomscentrerade it-landskapet, säger James Stanger.

– Nästan alla, oavsett ålder, som arbetar inom it kan sitta på en massa kunskap, men sedan gäller det att dra fördelar av det – och att kunna framhäva sin åsikt och sina kunskaper tack vare att man varit med om det här tidigare.