Varje gång en IBM-anställd får en Mac i stället för en pc sparar företaget tusenlappar. IBM själva hävdar att Windows-datorer är tre gånger så dyra i drift.

Driftkostnaden för en Mac är mellan 273 och 543 dollar lägre under en fyraårsperiod än för en pc, sa IBM-chefen Fletcher Previn under ett framträdande på mässan Jamf Nation.

Företaget som en gång i tiden var med och gjorde pc:n populär är mitt i ett enormt skifte över till Mac. I dagsläget använder 90 000 av företagets anställda Mac och de kommer att passera 100 000 innan årsskiftet. Det är mer än en tredubbling sedan satsningen inleddes i början av förra året.

Läs också: Apple tar stora kliv på företagsmarknaden – det här talar för succé

Det är inte första gången IBM lovordar Apple, men siffran har ökat rejält. Förra året menade företaget att de sparade upp till 270 dollar per Mac.

Så hur sparar de pengar?

En stor anledning är att de anställda har färre it-relaterade problem. Bara fem procent av Mac-användarna behövde kontakta IBM:s internsupport förra året, mot 40 procent av pc-användarna. En annan orsak är att Mac OS kräver mycket färre mjukvaruuppdateringar vilket också sparar tid och pengar.