I Sverige anammar de flesta inom näringslivet Wallenbergs devis om att verka utan att synas. Konflikter sköts i det dolda.
Det gäller inte internetoperatören Bahnhofs vd Jon Karlung.
Senast grälade han med Film- och tv-branschens samarbetskommité om vilka som har ansvaret för att sätta stopp för illegal fildelning och streaming.
I början av året drog han till storms mot regeringens spelutredning och den eventuella ip-blockering denna skulle resultera i.
Läs också: Operatörer i protest mot ip-blockering – Bahnhof: ”Känns som en seger”
Dessförinnan hade han en offentlig dispyt med Polisen om datalagrade kunduppgifter.
Så fortsätter det, år efter år. För tre år sedan spelade han in ett besök av Säpo, där de ville ha direkttillgång till operatörernas trafikdata - en inspelning som publicerades av Dagens eko.
Hur mycket av de här konflikterna är marknadsföring och varumärkesbyggande?
– På 90-talet fanns en positiv dynamik i internet, det öppnades nya möjligheter och det fanns en upptäckarglädje, säger Jon Karlung när Computer Sweden träffar honom. På senare tid har det skett en förskjutning mot mörkare krafter, som kontroll och övervakning. Jag brinner för de frågorna, det är inte påklistrat, det här är kärnfrågor för mig.
– Men det finns alltid ett kommersiellt motiv. Jag skäms inte över att det finns ett kommersiellt motiv att vara försiktigt med kunddata. Det är fritt fram för alla, men de andra har valt att inte göra det.

Samtidigt medger Jon Karlung att det som Bahnhof verkligen levererar, det vill säga teknik, hamnar i skymundan.
– Vi är ju ett stort tekniskt bolag. Det syns inte, men vi håller ju på och bygger ett helt nytt fibernät som lanseras vid årsskiftet. Ska du vara kaxig måste du veta vad du håller på med.
Jon Karlung själv säger att han är ganska ointresserad av de finansiella bitarna. Under dotcom-yran runt år 2000 ledde bland annat detta till en djup konflikt med Bahnhofs grundare Oscar Swartz, som innebar att de tidigare parhästarna skiljdes åt.
– Jag är ju ekonom och jag såg vilka sanslösa värderingar som fanns då, och jag visste ju att det läget kommer aldrig tillbaka, säger Oscar Swartz. Men Jon vägrade sälja, så det blev en konflikt och vi skiljdes, och han fortsatte driva företaget.
Läs också: Porr, Pol Pot och piratkopiering
I dag har de båda dock mäklat fred – men vad har Swartz att säga om det företag han en gång på 90-talet grundade?
– Det är ju ett extremt ovanligt företag. Under dotcom-perioden sågs det som lite kufiskt, men under piratdebatten senare på 2000-talet så blev det tidsenligt. Och om man ser i dag så finns det ju ingen sådan ursprunglig operatör som står för de här sakerna längre – då var det många – men de har blivit uppköpta. Och jag tror att det beror på Jon att Bahnhof överlevt.
En som ofta står på motståndarsidan i de här debatterna är Per Strömbäck, som är ordförande för Dataspelsbranschen.
– Jag kan säga att jag generellt inte tycker debatten om de här frågorna är bra. Bahnhof har ju sedan starten varit ”underdog” och ”mot etablissemanget”, men jag tycker att tiderna sprungit från det här ”nätanarkistiska”.
– Från upphovsrättssidan har vi lärt oss under åren att inte uppfostra användarna, och i stället rikta in oss på att det ska bli lättare att göra rätt. Det vore roligt om Bahnhof var med på den resan, men det tycker jag inte de är. Men sedan får man ge dem att de har humor och de gör en del hyss som är roliga, och det är inte alla som har den förmågan, säger Per Strömbäck.
Nästa vecka släpper Bahnhof sin rapport för senaste kvartalet. Senast företaget rapporterade (andra kvartalet) ökade omsättningen med 27 procent till 197 miljoner kronor. I rapporten skriver Karlung bland annat: ”Vem vet, en dag kanske jag blir vd för Telia?”
– Det där var ju för att retas i viss mening, säger han. Vi har ju pratat om de här frågorna länge, nu har de stora dragits med i det här. Men vi kommer alltid att driva de frågorna, det kommer inte de att göra.
Men är det ett mål?
– Nja, jag hade hellre blivit det för Ericsson. De har gjort väldigt mycket misstag, lagt ut för mycket på externa konsulter, jag tycker de har förlorat sin själ. Dessutom tror jag att de hade kunnat ha samma filosofi som vi har – att bygga prylar som ger folk en skyddad sfär. Det skulle vara en konkurrensfördel i dagens läge.
Som börs-vd – ligger det verkligen i aktieägarnas intresse med alla högljudda offentliga konflikter?
– Så länge bolaget växer tar jag väl tillvara på aktieägarnas intresse, och de är väl ganska nöjda med utvecklingen. De som var med från början kunde köpa aktier för åtta kronor, nu har den som mest varit uppe på 200 kronor.