Företag kritade på outsourcingkontrakt till ett årligt värde av 9,5 miljarder dollar – nästan 85 miljarder kronor - under tredje kvartalet, enligt ett index som analysföretaget Information Services Group står bakom. Det skriver IDG News.

I detta index ingår både traditionella outsourcingtjänster inom it och affärsprocesser samt molnbaserade tjänster inom segmentet som de kallar ”som-en-tjänst”.

Läs också: Trots högt tryck – allt svårare att få lönsamhet i outsourcingaffärer

De traditionella outsourcingkontrakten gick upp med fem procent till 5,8 miljarder dollar medan molntjänsterna rusade 20 procent till 3,7 miljarder, enligt ISG.

– De flesta diskussioner vi har med kunder är molndrivna, säger John Keppel, som är chef för ISG i Europa, Asien och Afrika till IDG News. De stora företagskunderna försöker bli mer kostnadseffektiva så att de kan flytta resurser till digitala och molnbaserade aktiviteter. 

– Men vi ser också hur de rör sig snabbt mot breda initiativ inom digital transformation för att skapa en kundcentrerad miljö som är intelligent och mobil. Det här är en väldigt lång process och vi är fortfarande bara i ett tidigt skede av den.

Keppel säger vidare att man inte ska se på förhållandet mellan molnet och traditionella outsourcingtjänster som att de kannibaliserar på varandra, utan att det här är en hälsosam tillväxtmarknad.

Läs också: Microsoft tjänar sanslöst mycket pengar på sitt moln

Baserat på tredje kvartalets resultat så justerar nu ISG upp sin prognos för helåret från en platt tillväxt när det gäller traditionell outsourcing till att hamna runt fem procent och till en bra bit över 30 procents tillväxt för ”som-en-tjänst”-segmentet.

I Asien har molntjänsterna redan gått om de traditionella it-tjänsterna, framför allt eftersom molnet passar särskilt väl för mer volatila marknader och för medelstora företag. Andra marknader har inte nått den här punkten. I USA är det nära och i Storbritannien kan man se en ”anmärkningsvärd ökning av intresset”, säger John Keppel till IDG News.

När det gäller traditionell it-outsourcing så sker ett skifte i vad företagen vill ha.

– Med färre stora affärer, så måste leverantörerna använda sig av olika färdigheter för att vinna kontrakt, de måste bli mer agila och strategiska.