Senhöst brukar betyda omorganisation på svenska Microsoft. För ganska exakt ett år sedan var det en liknande situation, där bolaget rensade i leden. Bland annat lämnade vd Jonas Persson bolaget.

Och även i år har bolaget genomgått en stor omorganisation. Den process som pågått under hösten har, enligt vad Computer Sweden erfar, inneburit såväl ett antal trotjänare som har slutat, en del nyrekryteringar och folk som har fått nya roller.

Exakt hur många som har lämnat bolaget vill Microsoft dock inte svara på.

– Vi har varken ökat eller minskat personalstyrkan nämnvärt, säger bolagets kommunikationschef Johanna Snickars, som inte heller håller med om benämningen stor omorganisation.

– Vi har inte haft en stor omorganisation på sistone, men som du själv säger är Microsoft ett företag i konstant förändring och vi i Sverige följer ju också bolagets transformation.

Exakt vad som krävs för att en omorganisation ska kallas stor i svenska Microsofts ögon är oklart. Men det verkar knappast ha rått någon större brist på intern aktivitet ute i Akalla, där svenska Microsoft huserar.

Som av en händelse är det dock mest de lite mer positiva aspekterna av omrörningen i grytan som Johanna Snickars vill lyfta fram.

– Den senaste tiden har vi bland annat gjort Dynamics till ett eget affärsområde. Lokalt investerar vi i mer molnarkitektresurser och Consumer Channel Group, CCG, har blivit en nordisk organisation, säger hon och fortsätter:

– Syftet med det senare är att skapa en starkare enad organisation som tar tillvara synergieffekterna och som bättre kan möta våra centraliserade nordiska partners krav.

Läs också: Därför storsatsar Apple och Microsoft på den dödförklarade pc-marknaden

Hur många anställda är ni på svenska Microsoft idag, och hur stor andel av dessa är anställda på konsultbasis?
– Vi har drygt 600 medarbetare i Microsoft Sverige. Där tillkommer ett antal personer, sittandes i Sverige, som är anställda av till exempel Microsoft i Europa eller Norden. Utöver de cirka 540 anställda är cirka 90 personer vendors, säger Johanna Snickars och kommenterar även det faktum att ett antal chefer har valt att söka sig utanför huset.

– Att vi är en talangfabrik kan ju ses som både en styrka och en svaghet, men vi vet också att vi har en jämförelsevis lång snittid för anställningar.