Teknikjätten Intel sneglar allt mer mot virtual reality, VR. Bolaget tror att folk vill kunna ta del av livesändningar via VR och köper därför Voke, vars teknologi gör det möjligt att få en liveupplevelse i ditt VR-headset.

Vokes produkter innehåller en speciell lins som fångar videon i 3d, som ger en tydlig närvarokänsla för tittaren. Det självklara användningsområdet hittills har varit stora sporthändelser.

Enligt IDG News fyller förvärvet en viktig lucka i Intels VR-strävan. Genom den nya tekniken kan man nu filma, titta på och reprisera videor i VR-format. Men framför allt innebär förvärvet att det som filmas med Vokes teknik inte bara fungerar på pc utan även på plattor och telefoner. Och det gör också att man kan kolla på filmerna i ett VR-headset.

Läs också: IBM: AR blir hetare än VR på företagen

Men för Intel handlar det inte bara om sport. Bolaget har också testat att köra VR från stora modeevent, som exempelvis New York Fashion Week och möjligen var det där som tycke uppstod mellan bolagen. Voke var nämligen involverat där som livestreamingpartner.

Hur mycket man betalar för Voke vill Intel inte avslöja.