Som Computer Sweden skrev i september så ökar andrahandsmarknaden för smartphones lavinartat. I år väntas den omsätta 143 miljarder kronor – vilket är en ökning med 50 procent. Och till exempel Samsung väntas nästa år lansera ett stort program för återtagning och uppgradering av använda mobiler.

Nu kommer ännu en injektion på den här marknaden. För första gången på många år har Apple nu börjat sälja renoverade Iphone (både 6s och 6s Plus) från sin amerikanska webbplats. Sedan tidigare har de sålt begagnade Macar och Ipads.

Iphone 7 är för ny för att ingåi detta, men man kan hitta Iphone 6s och 6s Plus för 449 dollar (det gäller 16GB 6s), skriver IDG News. 16 GB 6s Plus kostar 529 dollar och 64 GB 6s Plus kostar 589 dollar. Produkterna har nya batterier, nytt skal och ett års garanti. Som jämförelse kostar en ny 32 GB 6s 549 dollar.

Läs också: Apple fortsätter tappa – men tror på stark julhandel

Nyhetssajten Apple Insider skriver att Apple länge vägrat sälja renoverade mobiler eftersom produkten är den viktigaste intäktskällan för företaget och billigare begagnade modeller skulle kunna göra att folk blir mindre benägna att köpa nya. Sajten skriver att det är oklart vad som förändrats – men att det kan vara så att företaget vill rensa ut sina lager och samtidigt konkurrera mot Androidtelefoner.

Enligt Apple Insider har Apple inte sålt renoverade Iphones sedan modellen 3g 2008.