Säljdirektören blir vd på Visma Retail
Per Mandorf, tidigare säljdirektör, blir ny vd på Visma Retail. Andreas Schäfers som är vd i dag går vidare inom koncernen och blir ansvarig för produktbolagen inom hela Visma Retail-divisionen.

– Vi har en spännande tid framför oss med fortsatt expansion på den svenska marknaden. Fokus ligger på att skapa ytterligare mervärde och konkurrenskraft för våra kunder. Med djup förståelse för branschens utmaningar och möjligheter ser jag fram emot att vidareutveckla bolaget tillsammans med våra kompetenta medarbetare, säger Per Mandorf.

Läs också: Candidator vann slaget om svenska hockeymästarnas it – här är veckans it-affärer

Hon byter BTR mot Sofigate
It-managementspecialisten Sofigate rekryterar Lotta Ekman som ny HR-chef till sin svenska verksamhet. Hon kommer närmast från BTR Accounting and Payroll Services, men har också en bakgrund på företag som Nasdaq och SAS Institute. Som ny HR-chef får Lotta Ekman en central roll i Sofigates tillväxtplaner.

lotta ekman
Lotta Ekman.

– Det här ska bli väldigt roligt, säger hon. Jag gillar den här branschen och uppskattar verkligen Sofigates tillväxtplaner. Målet för Sofigate-koncernen är att vi ska vara 100 konsulter i slutet av 2017, vi är 35 i dag så vi har mycket att göra.

Lagringsveteran tar över på Commvault
Programföretaget Commvault plockar sin nya Nordenchef från EMC. Gustaf Wiklund kommer närmast från EMC där han varit i sex år och dessförinnan var han på Netapp i olika befattningar.

Nu får han ansvar för alla delar av Commvaults nordiska verksamhet, både försäljning och kanaler – och ska fokusera på fortsatt tillväxt på alla nordiska marknader.

– Jag är oerhört glad över att få komma till Commvault under en så expansiv period. Våra lösningar ligger helt rätt i tiden. Vi har en beprövad och marknadsledande produkt för dataskydd och informationshantering, något som kommer att bli allt viktigare för allt fler organisationer när vi går mot en mer molnbaserad infrastruktur, säger Gustaf Wiklund.

Läs också: Apple gör helt om – börjar sälja begagnade Iphone

Luleå tekniska universitet plockar ny cio från Atea
Daniel Ström blir ny cio på Luleå tekniska universitet. Han kommer från Atea, där han varit chef för koncernens nordiska outsourcingorganisation. Inom Atea har Daniel Ström också haft befattningar som platschef, konsultchef och för svenska Regional Services.

daniel ström
Daniel Ström.

Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år, har 1800 anställda och 15 000 studenter.

Hon blir ny ordförande för Kista Science City
Frida Stannow Lind, som är fastighetsutvecklingschef på fastighetsbolaget Kungsleden, blir ny ordförande för styrelsen i Kista Science City. Hon efterträder därmed Micael Averborg som avsagt sig uppdrag.
Stannow Lind säger i en kommentar:

– Det blir allt viktigare för oss som fastighetsägare och byggherrar att förstå och samverka med andra aktörer i samhället. Kistas utveckling är ett tydligt exempel på det. Med tanke på alla planerade projekt med bostäder, hotell och kontor, tvärbanans förlängning och det faktum att strukturplanen för stadsdelen ska uppdateras känns det som att mina erfarenheter och nätverk kan vara nyttiga.