Visserligen laddar Google och andra molnföretag med maskininlärning och AI men det betyder inte att maskinerna är smartare än människor på länge än konstaterade Googles molnchef Diane Greene på Code Enterprise-konferensen i San Francisco, skriver IDG News.

Även om forskarna gör framsteg när det gäller att programmera in intelligens i datorer är det fortfarande långt kvar tills vi når singulariteten enligt Diane Greene – det vill säga den punkt där maskinernas förmåga att lära sig exploderar.

Ingen väntade sig en del av de framsteg som vi ser så snabbt som de nu sker, men singulariteten kommer jag inte att uppleva under min livstid, säger den 61-åriga molnchefen.

Läs också: Google öppnar sin AI-assistent för utvecklare

Hennes uttalande kom bara timmar efter att Google meddelat att de anställt två experter på artificiell intelligens – Fei-Fei Li från Stanforduniversitetet och Jia Li som varit forskningschef på Snap som driver Snapchat.

– Det finns mycket som maskininlärning inte gör som människor gör mycket, mycket bra, säger Diane Greene.

Samtidigt konstaterar hon att människor kommer att förlora jobbet när maskininlärningen går framåt och trycker på att utbildningen måste hänga med i utvecklingen så att alla blir digitalt kunniga.

– För det är där klyftan finns och den som är digitalt kompetent så kommer du att få jobb, säger hon.