I somras släppte Samsung uppföljaren till Note 5, men efter bara ett par veckor stod det klart att den nya produkten skulle bli mer av en börda än en inkomstkälla. Knappt två månader senare återkallade bolaget samtliga Galaxy Note 7-telefoner och tillverkningen lades ner. Orsaken: telefonens batteri riskerade att explodera. Ett välbekant faktum för de flesta som följt nyhetsflödet under hösten. Note 7:an förbjöds till exempel ombord på flygplan på grund av brandrisken.

Skandalen tros ha kostat Samsung närmare 150 miljarder dollar. Men tycks inte ha skadat varumärket, eller de amerikanska konsumenternas vilja att köpa bolagets andra telefoner. Det visar en undersökning som tagits fram av nyhetsbyrån Reuters tillsammans med marknadsundersökningsföretaget Ipsos.

Läs också: Ska Samsung bränna eller återvinna alla återkallade Note 7? Hur de än gör blir det fel.

Resultaten visar att nuvarande Samsunganvändare är lika lojala till varumärket som Apples Iphone-kunder. Den visar också att de personer som kände till att Note 7 har återkallats var lika intresserade av bolagets produkter som de som inte hört talas om att telefonen dragits tillbaka.

Detta går stick i stäv med vad branschanalytiker sa efter att problemen uppdagats. Deras förväntningar var att kunderna skulle vända Samsung ryggen och istället köpa sig en Iphone 7. Eller en annan Androidtelefon.

Av de ungefär 5 500 personer som svarat på Ipsos frågor hade drygt 2 300 en Samsungtelefon och drygt 3 100 en Iphone. 27 procent av de som kände till att telefonen tagits bort från hyllorna sa att de skulle överväga en Samsungtelefon om de var på jakt efter en ny. Motsvarande andel bland de som inte hört talas om återkallningen var 25 procent.

Och Samsungkunderna tycks vara oerhört lojala till varumärket. 91 procent av de som i dag äger en telefon från bolaget kommer troligen välja samma märke om de köper en ny. 92 procent kan tänka sig att köpa någon av deras andra produkter. I Applelägret blev svaren 92 respektive 89 procent.

Dock ställdes inte den direkta frågan om eller hur mycket problemen med Note 7 har påverkat deras inställningar och beslut. Undersökningen fokuserade istället på hur stort intresset var för tillverkarens produkter bland konsumenterna.

Läs också: Trots Samsungs rekordras – smartphoneförsäljningen går upp

Branschanalytikern Jan Dawson, från Jackdaw Research säger att det framför allt är nya användare som påverkats av återkallningen, så kallade early adopters, snarare än gamla trogna kunder.

– Din personliga upplevelse överträffar oftast det som du läser eller vad andra säger, säger han till Reuters.

85 procent av alla återkallade telefoner som har kommit in har ersatts, i de alla flesta fall av en annan Samsungmodell enligt uppgifter från bolaget. I ett uttalande säger det sydkoreanska bolaget att de nu fokuserar på att säkerställa kundernas säkerhet och att förstå varför det gick fel.