Google drar in två miljarder dollar, drygt 18 miljarder kronor, på sina Pixeltelefonerna bara i år enligt en rapport från Morgan Stanley som Business Insider tagit del av. Och under nästa år väntas Pixel dra in ytterligare 3,8 miljarder dollar, nästan 35 miljarder kronor.

Totalt beräknas tre miljoner exemplar ha sålts före årsskiftet.

Och det är goda nyheter för Google även om det inte är i närheten av de 45,5 miljoner Iphones som Apple beräknas sälja under det sista kvartalet i år. Det genererar intäkter på svindlande 28 miljarder dollar, nästan 258 miljarder kronor.

Samsung Galaxy S7 Edge har hållit sig i försäljningstoppen på Androidsidan under nästan hela året och för att komma ur Note 7 -krisen kan vi räkna med en Galaxy 8 inom några månader, skriver IDG.se:s systersajt Greenbot.

Läs också: Pixeltelefonen är här – men har den någon chans
 

Samtidigt leder IOS stort när det gäller handel via appar. Människor lägger tre gånger mer pengar på att handla via IOS-appar än via Androidappar men med Pixeltelefonens hjälp kan det gapet minska tror analytikerna på Morgan Stanley.

Analytikerna konstaterar också att Google under nästa år kommer att dra in pengar vid sidan av själva telefonförsäljningen – med hjälp av Google Play Store och den nära integrationen med Googles tjänster.

Varför är då detta intressant? Jo, svarar Greenbot, det handlar om att Google lyckats med att på allvar konkurrera på mobilmarknaden. Integrationen mellan mjukvara och hårdvara à la Apple fungerar utmärkt för ett företag som framför allt saluför sina tjänster.