Beda ska leda Advania framåt

Beda Grahn
Beda Grahn.

Beda Grahn, som nyligen lämnade Microsoft, blir ny regionchef i Stockholm på infrastruktursidan hos systemintegratören Advania.

– Advania satsar stort i hela landet nu. I Stockholm ska vi tredubbla antalet konsulter så det ska bli otroligt spännande, säger hon om det nya uppdraget.

Hur många ska ni bli?
– Vi siktar på att vara upp emot 30 så fort vi hittar folk.

Under sina dryga åtta år har Beda Grahn jobbat mycket med partnerkanalen, även om hon under den sista tiden jobbade med Microsofts utvecklare. Men nu är det alltså partnervärlden som gäller igen, och Advania är ingen ny miljö. Hon har dels bra koll på Knowledge Factory, som köptes upp av Advania för ett och ett halvt år sedan.

– Advania har jag också jobbat med tidigare. Efter köpet av Knowledge Factory är det ännu mer fokus på Microsoft från Advania och jag blir huvudkontaktperson mot Microsoft hos Advania, konstaterar Beda Grahn.

Han tar över på Mindmancer

Mindmancers styrelse har utsett Marcus Bäcklund som ny vd för säkerhetsbolaget. Han kommer närmast från en tjänst som investeringschef på Chalmers Ventures och tillträder sin tjänst den 1 januari.

Den tidigare vd:n Johnny Berlic lämnade sin roll i slutet av september i år och Patric Broman, chef för Mindmancers operativa verksamhet, tog då över som tillförordnad vd. Men nu är alltså en permanent lösning klar.

Läs också: Viridis-vd byter danskt mot finskt

Sigma tar säljchef från CBG

Fredrik Hallonsten
Fredrik Hallonsten.

Fredrik Hallonsten är ny försäljningschef på Sigma IT Consulting. Han kommer närmast från CBG Konsult & Information, där han varit såväl försäljnings- och marknadschef som vd i dotterbolag.

– Vi är i en intensiv tillväxtfas och behöver stärka vår säljorganisation. Här kommer Fredriks mångåriga erfarenhet från försäljning och informationshantering väl till sin rätt, säger Dan Jonsson, regionchef för Sigma ITC Väst.

Sigma IT Consulting utgörs av cirka 900 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Bolaget finns i sju länder och på 20 orter i Sverige med huvudkontor i Göteborg.

– Med de ambitioner och den kunskap som finns inom Sigma IT Consulting har vi goda förutsättningar att leverera riktigt bra tjänster och lösningar till våra kunder. Att komma in och börja jobba med teamet i detta läge känns mycket inspirerande, säger Fredrik Hallonsten.

IT-Total stärker upp marknadssidan

Louise Köster
Louise Köster

Louise Köster kliver in som ny marknadschef på IT-Total. Hon ansluter närmast från en liknande tjänst på Erfator Projektledning, och innan det var hon marknadschef på Mazars. Hon börjar på IT-Total den 9 januari.

– Jag är glad över att få in Louise. Vi har haft en fantastisk tillväxt och behöver förstärka vår marknadsföring för att stödja försäljningen ännu mer. Med Louise får vi starkt fokus på marknad inom hela IT-Totalkoncernen och ett tydligare ansvar för genomförande av olika typer av aktiviteter. Jag kommer fortsatt att ha det övergripande ansvaret för både sälj och marknad som allt mer är integrerade med varandra, men kan nu fokusera mer på olika projekt och försäljning säger Peter Wallin, sälj- och marknadschef på IT-Total.

Advenica plockar finsk officer

Säkerhetsföretaget Advenica öppnade tidigare i år ett kontor i Helsingfors. Nu har bolaget hittat en vd för den finska verksamheten. Det är Mikael Puska som bland annat arbetat som officer i det militära samt som cio för National Defense University. Han har dessutom varit utvecklingschef för Nsense, ett bolag som nyligen köptes av F-Secure.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Mikael Puska välkommen till bolaget och vi är övertygade om att han kommer utföra ett utmärkt arbete på den finska marknaden med hans långa erfarenhet inom informationssäkerhet, säger Advenicas vd Einar Lindquist