200 000 kunder i åtta länder använder i dag mobilbanken N26. Det är inte bara en bankapp i mobilen – själva affärsidén är att enbart erbjuda sina tjänster via mobilen. Därmed slipper man kostnader för stora och föråldrade banksystem.

Men nu tar banken steget in i ytterligare nio länder i Europa. Ännu har den dock inte tagit steget in i Sverige, även om Finland och de baltiska staterna finns med i den senaste expansionen.

– Vi har byggt Europas mest moderna mobilbank och närmar oss nu att bli en verkligt europeisk bank, sa Valentin Stalf, vd och medgrundare till företaget när han presenterade framtidsplanerna på konferensen Techcrunch Disrupt London, rapporterar Reuters.

Läs också: Samlar alla internetbanker i en app – Tink utmanar bankjättarna

Bakom den Berlinbaserade banken står bland annat en av Asiens rikaste män, Li Ka-shing, och Peter Thiel som var med och grundade Paypal.

Kundservicen är en nyckel för N26, skriver Techcrunch. Ett sätt att vinna kunderna är att erbjuda sina tjänster på deras eget språk och startupbanken har redan tagit några små steg åt det hållet genom att ha supportpersonal som talar engelska, tyska, franska, spanska och italienska.