Samarbetsverktyget Slack har byggt en bild av sig själv att vara mer än en app, det är en livsstil. En kaxig uppstickare som är tänkt att fungera som en produktivitetshub. Och för att en mjukvara ska bli arbetsplatsens nav krävs bra integration med tredjepartslösningar som redan används. Nu tar Slack steget och ingår ett samarbete med en av de tjänsterna, Google Drive, skriver The Verge. Bort med irritationen att tvingas hoppa mellan olika appfönster. Det är i alla fall tanken.

Läs också: Äntligen! Nu går det att köra Slack på Commodore 64

Med start nästa år kommer till exempel att räcka med att ge en hel kanal tillgång till ett dokument, istället för att dela det med varje enskild medlem. Den biten sköter Slack. Användare kommer också se detaljerade förhandsvisningar av dokumentens innehåll, vare sig det är ett textdokument eller kalkylark.

Gemensamma dokument där flera kollegor är iblandade kan bli rörigt. Ju fler kockar och så vidare. Om Slack har en klockren lösning på det återstår att se, men de gör ett försök genom att lansera en särskild bot som har till uppgift att informera om ändringar och tillägg, något som gått via Gmail tidigare. De ändringarna kan sedan ratas, godkännas eller kommenteras via funktioner inbyggda i bottens meddelandetråd. Dessutom ska det bli enklare att slå ihop konton i Google Drive för enskilda kanaler i Slack.

Läs också: Facebook vässar konkurrensen mot Slack med app-plattform på Workplace

Samarbetet med Google är ett sätt att möta upp mot konkurrensen från Microsoft. Sedan de lanserade Microsofts Teams har spänningarna mellan uppstickaren och veteranen ökat. Särskilt efter Slacks helsidesannons New York Times, i form av ett brev till Microsoft, som anspelade på Apples välkomstbrev till IBM när det begav sig. Kanske började Slack känna av hur Microsoft flåsar dem i nacken.