It-jobb är överlag några av de hetaste och mest spännande som finns. Bra betalda och fina karriärmöjligheter. Men det är klart, en del it-jobb är mer eftertraktade än andra.

Jobbsökarsajten Indeed.com har sökt igenom mer än 16 miljoner platsannonser över hela världen senaste månaden, fokuserat på it-jobben, och sedan rankat varje företaget baserat på sidvisningar och klickfrekvens, för att mäta hur attraktiva företagen är för jobbsökare.

Värt att notera är att svenskgrundade musiktjänsten Spotify är tvåa på listan.

Läs också: Svensk musik-tech erövrar världen – tacka Abba och Ace of Base för det

Spotify är visserligen registrerat i Luxemburg men har den allra största delen av sin verksamhet i Sverige.

Daniel Culbertson, som är chefsekonom på Indeed.com säger till Computerworld att han är förvånad över en del av resultaten. Bland annat att Silicon Valley-baserade tungviktare som Facebook, Google och Apple inte kommer högre upp på listan.

– Vad vi kan utläsa från den här listan är att jobbsökare går mycket på ett företags rykte. Konsumentinriktade och sociala medier-företag är populära med tjänster som människor använder dagligen. Men vi ser också att företag med solitt rykte som programföretaget Concur är populärt.

– Vi tror också att anledningen till att företag som Facebook och Google inte kommer högre på listan är att det notoriskt varit så svårt att få jobb där.

Läs också: Svenskt i topp när hetaste börskandidaterna rankas

Här är de 10 mest populära företagen för jobbsökare, baserat på Indeeds research:

  1. Yelp. Internetbaserad stadsguide, baserad i San Fransisco.
  2. Spotify.
  3. Dropbox. 
  4. Hulu. (Video-on-demand-företag)
  5. Netflix. 
  6. Facebook.
  7. Reynolds and Reynolds. (Amerikanskt mjukvarubolag.)
  8. Google.
  9. Apple.
  10. Concur.