Att få tag i folk med rätt it-kompetens är inte helt lätt. Och några kompetenser är mer efterfrågade än andra. I en stor framtidsenkät med it-proffs gjord av vår amerikanska systersajt Computerworld uppgav 29 procent av de tillfrågade att de skulle anställa fler, och här är de tio kompetenser som hamnade i topp.

Programmering och applikationsutveckling

Här är gruppen som fortsätter stå i it-världens centrum.

– Företag utvecklar fortfarande mjukvara och applikationer konstaterar Jack Cullen, vd på it-bemanningsföretaget Modis.

Han uppger att han sett arbetsgivare försöka locka över eftertraktade utvecklare genom att erbjuda dem upp till 15 procent mer i lön.

Helpdesk och support

Supportpersonal fortsätter vara efterfrågad eftersom tekniken tränger in allt mer i alla delar av verksamheten enligt Rafi Khan, som arbetar som it-konsult på vårdmanagementkonsulten Open Minds.

Ofta ses det som ett förstajobb men många företag behöver folk som har bred kunskap om olika hårdvara och mjukvara så att det kan hantera frågor från hela verksamheten konstaterar Rafi Khan.

Säkerhet och styrning

– Säkerhetshoten utvecklas ständigt och det krävs arbete för att se till att den kompetens du har är uppdaterad, säger Gregory Drauch, som är chef på en pensionsfond i Washington.

Som chef i ett litet företag med få anställda krävs att hela it-avdelningen har säkerhetskompetens så att det kommer in som en del av allas ansvar och i varje dags rutin.

– Om det inte byggs in från början är det mycket svårare att få in på ett effektivt sätt säger han.

Molnteknik

– Molnmiljön växer snabbt och skapar många nya möjligheter för både affären och för de anställda, säger Peter Danchak, systemadministratör på undersökningsföretaget Data Recognition Corp.

Det finns ingen specifik kompetens som är kopplat till molntjänster. Snarare söker företagen efter ett antal olika erfarenheter och kompetenser hos dem som ska arbeta med molntjänsterna.

– Det kan handla om molnarkitekter, utvecklare med erfarenhet av exempelvis AWS, devops-utvecklare – varje dag annonseras efter den här sortens personer, säger Sean Dowling, som är partner på rekryteringsföretaget Winterwyman.

Läs också: Svenskt företag populärare än både Apple och Google bland jobbsökare

Business intelligence och analytics

Arun Murugesan är chef för dataanalys på vårdbolaget Mission Health och hans team har växt från två till 35 personer på bara några år.

– Det har skett en enorm ökning av personer som utnyttjar kraften i all data, säger han.

John Reed, vd på rekryteringsföretaget Robert Half Technology, förklarar att det krävs proffs för att data ska förvandlas till värdefulla insikter som affärsledningen kan använda för att förstå köpmönster och trender så att de kan utveckla affärsstrategin.

Goda kunskaper i matematik och statistik är vanligt bland dem som är toppkandidater till analysjobben, enligt Reed. De kan specifika BI-verktyg och är duktiga på språk som SQL. De har också förståelse för affären och kan få fram data som visar sätt att förbättra intäkterna, skära i kostnaderna eller på andra sätt skapa konkurrensfördelar.

Webbutveckling

Internt är det nav där anställda, kunder, leverantörer och partner kopplas ihop så det är inte så konstigt att duktiga webbutvecklare fortfarande är hett eftertraktade. Företagen uppdaterar och skapar nytt hela tiden.

Enligt Sean Dowling är frontend-utvecklare som kan html, css och Javascript är de som är mest intressanta ute på företagen.

– Sajten är ditt skyltfönster. Du måste ha ett smidigt gränssnitt som stöder innehållet och hänger ihop med andra system, säger han.

Databasadministration

– Databasadministration är en kompetens som inte försvinner, konstaterar Kitty Brandtner som jobbar på rekryteringsföretaget Lasalle Network.

Enligt henne går det inte en månad utan att företag som söker SQL-utvecklare, eller andra kompetenser som är kopplade till databasadministration, hör av sig.

Även här frågas efter flera olika kompetenser. Skicklighet i datamodellering och databasdesign är högt rankat liksom förmågan att säkerställa prestanda och integritet för databaser.

Michelle Beveridge, cio på reseföretaget Intrepid Group, har i dag en databasadministratör anställd men tänker sig att anställa en till framöver.
– Det är svårt att hitta databasadministratörer som kan tänka sig in i hur det är att vara användare och på så sätt öka datakvaliteten.

Läs också: Se hit utvecklare! Så här undviker du fällorna när du skriver jobbansökan

Projektledning

Scott Zulpo är biträdande cio på kreditföretaget BCU och har ägnat ett och ett halvt åt att skapa en projektledningsenhet med ett halvdussin anställda som ska hålla ordning på det ökande antalet projekt i företaget. Nu behöver han anställa en till.

Och hans krav på den han söker är höga: Det ska vara en person som är certifierad i projektledning, har en masterexamen och tidigare har lett ett antal lyckade projekt. Dessutom krävs en bra samarbetsförmåga med olika affärspartner och att kunna jonglera flera olika projekt.

För att hitta den rätta profilen räknar Scott Zulpo med att det krävs mellan tre och sex månader. Men det är det värt – det kan bli dyrt att anställa del person.

Och Scott Zulpo är inte ensam. Det är krav som ställs av många företag. Spetsat med att de också ska förstå både de tekniska och de funktionella delarna av jobbet, vara duktiga på att kommunicera och att leda team och passa in i kulturen.

Big data

– Företagen översvämmas med information från olika källor och de behöver erfarna personer för att den ska generera insikter och värde ur rikedomen av både strukturerad och ostrukturerad data som de samlat, säger Matt Leighton, chef på rekryteringsföretaget Mondo.

Erfarenhet i specifika tekniker som Hadoop och Oracle är efterfrågat av företagen som också letar efter folk som kan språk som är big data-inriktade, som exempelvis Scala. Det är också en fördel att ha erfarenhet från en specifik bransch eftersom det gör det lättare att hitta insikterna och värdet i datan.

Läs också: 4 stekheta trender när it-bolagen formar sin personalstyrka inför 2017

Mobila applikationer

Den mobila revolutionen har pågått ett tag men fortfarande ligger mobilt högt på agendorna.

Trots att datahanteringsföretaget Reltio inte distribuerar några egna appar så behövs ända anställda som kan mobilt enligt marknadschefen Ramon Chen.

– Vi vill att vår existerande plattform och applikationer ska fungera responsivt, säger han.

Men i stället för att ha specifika roller för mobilitetsspecialister så väntar sig företaget att alla utvecklare ska ha den kunskapen som en del av sin repertoar. Just nu söker Ramon Chan dock efter två användbarhetsdesigner som ska hjälpa till med att skapa bra användarupplevelser och bidra till företagets mobilstrategi.

– Vi vill ha någon som inte bara designar mobilappen utan också administrerar den när den väl används. Då gäller det att man också har ett kundperspektiv för att kunna få feedback kring vad användarna tycker om eller inte tycker om.

Ramon Chans resonemang är detsamma som på de flesta andra företag. Och konkurrensen är stor så han planerar att låta det ta upp till tre månader att hitta rätt kandidat.