Byter Evry mot Dizparc

Tidigare i veckan skrev vi om att flera tunga namn väljer att lämna Evry. Inte helt oväntat gör de som tidigare Systeamprofiler och ansluter till det nya bolaget som dragits igång, ett bolag som först hette Zparc men numera döpts om till Dizparc.

Än så länge har det nya gänget etablerat verksamhet i Jönköping, Umeå och Värnamo, och under första kvartalet 2017 räknar man med att öppna ett kontor i Stockholm.

Läs också: Spelbossen på en egen nivå i löneligan – så mycket tjänade 200 it-profiler

Dizparc, som vid årsskiftet räknar med att ha ett 50-tal anställda, har nu valt att dela in Sverige i två regioner. Och den senaste rekryteringen, Systeams tidigare regionchef Per Bråkenhielm, kommer att leda verksamheten i södra Sverige. Den norra verksamheten kommer att ledas av Fredric Arvidsson, och den senare kommer dessutom under det nya delade ledarskapet att ha ett fortsatt ansvar för vissa gemensamma funktioner i företaget.

Per Bråkenhielm
Per Bråkenhielm.

– Vi har haft en väldigt stark start. Att vi nu delar verksamheten i två regioner ser jag som en naturlig utveckling på den tillväxt som vi redan gjort, och kommer att fortsätta att göra. På Dizparc upplever vi ett stort intresse från individer som vill arbeta med små och medelstora företag. Genom Per får vi en lokal ledare, med en tydlig profil mot detta segment, som kan fortsätta att driva den tillväxt som påbörjats i södra Sverige. Jag får en möjlighet att fokusera mer på utvecklingen i mellersta och norra Sverige, där vi bland annat vuxit kraftigt i Umeå och också nu etablerar oss i Stockholm, säger Fredric Arvidsson.

Även Stefan Rydholm och Henrik Andersson, som haft nyckelroller på Evrys kontor i Anderstorp, kommer att ansluta till Dizparc.

Niklas på Cisco kör eurodisco

Ciscos Sverigechef Niklas Andersson utökar sina domäner hos nätverksjätten och kliver nu in i en roll som regionchef för Cisco Northern Europe, vilken innefattar Belgien, Danmark, Estland, Finland, Island, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Sverige. Det nya uppdraget gäller från och med den 1 februari och innebär att Niklas Andersson får ansvar för alla aspekter av Ciscos verksamhet i regionen.

Han kommer att rapportera till Edwin Paalvast, som är chef för Europa, Mellanöstern, Afrika och Ryssland, Emear. Niklas Andersson efterträder Peter Karlströmer, som i sin tur blir chef för operatörverksamheten i Emear-regionen.

– Jag är extremt nöjd att ha med Niklas Andersson i det team som bygger vidare på det starka ledarskap Peter Karlström hade. Niklas Andersson kommer, tillsammans med vårt Northern Europe-team ytterligare stärka vår närvaro samt hjälpa våra kunder att positionera sig för framtida trender, speciellt eftersom dessa länder är kända för att snabbt ta till sig ny teknik säger Edwin Paalvast.

Niklas Andersson
Niklas Andersson.

– Just nu är det en mycket spännande tid att arbeta med Ciscos lösningar och teknik. Personligen ser jag fram emot att arbeta med alla kunder, partners och vår organisation i North-regionen. Tillsammans kan vi fortsätta vår resa mot säker digitalisering av företag och samhälle, säger Niklas Andersson, som tillträdde rollen som Sverigechef för åtta år sedan efter att ha haft motsvarande roll på Oracle.

Mer säkerhetssurr på Everdon

Säkerhetsföretaget Everdon har tagit in Per-Olov Humla som ny vd. Han har en bakgrund inom militär underrättelsetjänst, vilket enligt bolagets grundare och nuvarande vd Patrik Boman ger Everdon nya möjligheter att ta sig an uppdrag inom försvaret och försvarsindustrin.

Sedan tidigare jobbar bolaget med säkerhet mot privata bolag och inte minst bankvärlden genom ett team som leds av säkerhetsexperten Emil Nordström. I och med vd-bytet kommer Patrik Boman istället att axla rollen som ordförande.

– Det känns fantastiskt att få chansen att arbeta med det absoluta toppskiktet inom it-relaterad brottslighet i Norden, lett av Emil Nordström och hans team. Att dessutom få gå i Patrik Bomans fotspår som bolagsbyggare gör inte caset sämre, säger Per-Olov Humla.

Läs också: Hjärtlig stämning i it-branschen: Därför hoppar alla i säng med alla

Doro tar ny vd från Ericsson

Telekombolaget Doros styrelse har utsett Robert Puskaric till ny vd och koncernchef. Han kommer att verka från bolagets huvudkontor i Lund och tillträder den 1 februari. Den nya vd:n ansluter närmast från Ericsson, där han hade titeln Senior Vice President med särskilt ansvar för speciella strategiska projekt. Den nuvarande vd:n Jérôme Arnaud blir dock kvar hela vägen fram till februari.

Telia bjuder in i nordisk värme

Från och med årsskiftet förändras Telia Companys organisationsstruktur. Den största förändringen är att Finland och Norge då kommer att vara en del av koncernledningen.

Abraham Foss, nuvarande vd för Telia Norge, kommer att tillsammans med Stein-Erik Vellan, ny vd för Sonera i Finland, att kliva in i koncernledningen. Bolagets verksamheter i Litauen, Estland och Danmark kommer tillsammans att ledas av Henriette Wendt som för närvarande är ansvarig för Corporate Development. Även i sin nya roll kommer hon att vara kvar i koncernledningen. Alla länder kommer dock att redovisas som separata enheter.

– Den nya strukturen kommer ytterligare att stärka affärsfokus och möjliggöra ett snabbare beslutsfattande samtidigt som den ökar effektiviteten på våra marknader i Norden och Baltikum. På samma gång behåller vi fokus på ansvarsfulla affärer, säger vd och koncernchef Johan Dennelind om beslutet. 

Commvault plockar partnerchef från Netapp

Att backupbolagen plockar in lagringsrävar skrev vi om tidigare i veckan. Nu har mjukvaruföretaget Commvault fortsatt den trenden och rekryterat en ny kanalchef, Linda Nyström, som närmast kommer från en tioårig sejour på Netapp, där hon också ansvarat för partnerverksamheten. Dessförinnan har hon haft olika befattningar inom bank- och finansbranschen.

– Jag tror min kunskap om branschen och mina kontakter vad gäller partners kan komma till nytta för företaget och dess vidare expansion. Det svenska Commvault-teamet är ett otroligt bra gäng. Detta i kombination med en marknadsledande lösning samt möjligheten att få vara med och utveckla kanalen var det som gjorde att jag tog uppdraget, säger hon.

Caprekrytering tar Kvadrat till Sundsvall

Konsultföretaget Kvadrat blickar norrut och öppnar kontor i Sundsvall. Kontoret, som öppnades i november, leds av Lars Markström, som närmast kommer från Capgemini. Bolagets strategi att samla entreprenörer och egenföretagare i ett gemensamt ägt företag har hittills testats i sex städer. Sundsvall blir nummer sju.

– Det känns mycket intressant att etablera Kvadrat i Sundsvall. Vi skapar nya möjligheter för konsulter att bli egenföretagare och samtidigt kombinera det med allt som är bra i en anställning. Vi vill också bidra till att stärka regionen som en attraktiv plats för entreprenörer och locka fler konsulter till Sundsvall, säger Lars Markström.

– Vi vill stärka vår position som förstahandsvalet för entreprenörer och egenföretagande konsulter. Norra Sverige har en mycket spännande utvecklingspotential och det kändes därför naturligt att etablera oss just i Sundsvall, säger Kvadrats koncernchef Peter Ewers.

Byter Telenor Connexion mot Springworks

Springworks, som utvecklar en molnbaserad platform för uppkopplade bilar, har plockat in en ny säkerhetschef. Det är Fredrik Åkerlind som ansluter från Telenor Connexion, som han var med och drog igång 2008.

– Efter en framgångsrik lansering av Telia Sense i november utökar vi vår internationella satsning. Fredrik ska bygga och leda det team som ska ta våra Spark-tjänster till bilägare i flera länder och jag är övertygad om att hans stora erfarenhet och hans personaliga egenskaper kommer att passa utmärkt i den här rollen, säger Springworks vd Erik Ramberg.