Marknaden för containrar – som används av utvecklare för att paketera applikationer – "exploderar" med en mängd startups som vill konkurrera med etablerade leverantörer, som i allt högre grad också prioriterar den här tekniken.

Läs också: Utvecklare – det här behöver du ha koll på 2017

Analysföretaget 451 Research har kommit ut med en av de första rapporterna som uppskattar hur den här marknaden växer. Det skriver IDG News. Just nu är omsättningen ganska liten: 2016 omsatte marknaden 762 miljoner dollar. Men det kommer att ändras. Den årliga tillväxttakten väntas bli 40 procent fram till 2020 – vilket innebär att den då skulle omsätta 2,6 miljarder dollar.

I rapporten skriver 451 Research att den kommersiella marknaden för containrar bara är i sin linda. Leverantörer konkurrerar aggressivt för att fylla behovet hos företagen, när det gäller management, datatjänster, säkerhet och nätverk – och applikationerna kommer att röra sig bortom test och utveckling in i produktionen.

Läs också: Containrar ger oberoende – men riskerar att bli en fotnot i historien

Analytikerna uppskattar vidare att åtta leverantörer tjänar mer än 20 miljoner dollar per år i omsättning från den här marknaden. Det inkluderar Docker, Red Hat och Engine Yard. Det finns dock totalt runt 125 leverantörer på marknaden – de flesta har dock containrar bara som en del av verksamheten. En konsolidering på leverantörssidan väntas.