Som Computer Sweden skrev förra veckan hyser pc-branschen stora förhoppningar på 2017 – trots att försäljningen väntas trampa vatten. Skälet är att många nya produkter kommer ut på marknaden.

En av de produkter som nämns är de headset för virtuell verklighet som Microsoft utvecklar. Det är headset som är knutna till Windows 10-datorer och som därmed skiljer sig från Hololens som är en fullt utvecklad dator i headset.

De första VR-headseten för Windows 10 riktas mot utvecklare för att de ska kunna göra applikationer som baseras på Windows Holographic platform - och de kommer i mars i samband med Game Developers Conference i San Fransisco.

Läs också: Facebook stäms på miljarder – anklagas för att ha stulit vr-teknik

– Dessa headset fungerar med Windows 10 Creators Update, säger Vlad Kolesnikov, som är programchef på Microsoft till IDG News.

Microsoft planerar dock inte själva att sälja VR-headsets ut mot slutkund. För den breda marknaden kommer produkterna att finnas tillgängliga senare detta år, genom pc-tillverkare som Lenovo, Acer, Asus, HP och Dell.

De huvudmonterade skärmarna fungerar som Hololens, och användarna kan interagera med 3D-objekt som dyker upp som flytande bilder på verkliga bakgrunder. Användarna kan också titta på filmer, använda program och spela i 3D.