Som vi skrivit tidigare spås draget på konsultmarknaden hålla i sig även i år. Men inget gott som inte har något ont med sig. Eller ont och ont? För konsultbolagen är det så klart angenämt att uppdragen trillar in i rasande takt. Det svåra blir när allt ska bemannas.

Med fortsatt svårighet att hitta tillgänglig kompetens inom många viktiga områden är det svårt att fylla hålen via rekrytering. Resultatet blir istället att allt bolagen plockar in fler och fler underkonsulter, inte sällan via olika konsultmäklare.

Läs också: Nu slår it-konsulterna tillbaka: ”Vi är inte alls frånåkta”

Den modellen funkar naturligtvis i stunden, men är inte den metod som konsultbolagen önskar sig. Det säger Sogetis Sverige-vd Sergio de Brito, som konstaterar att man har olika modeller för hur man tar hjälp utifrån, och att det just nu är högt tryck.

Sergio de Brito
Sergio de Brito.

– Vi har ofta egna underkonsulter och de fallen är enklare. Det är oftast konsulter som valt att ha egen firma. För stora bulkleveranser är vi mer restriktiva, säger han och förklarar varför:

– Vi brukar analysera när vi använder underkonsulter från fall till fall. Vi har det för vissa specifika kunder, oftast där det är stora volymer och man bara vill ha resurser. Men vi är väldigt restriktiva med det eftersom vi gärna vill ta ett helhetsansvar och vill kunna kontrollera vår leverans på ett bra sätt. På så sätt kan det vara lite problematiskt.

På Cybercom har man också märkt av trycket på marknaden. Annika Nordlander, chef för region Northeast, säger att hjälp utifrån framför allt är nödvändigt när man tvingas fylla luckor snabbt.

– Det är svårt att rekrytera, så när kunderna har stora behov så behöver vi ta hjälp av partners för att rekrytera, säger hon och konstaterar att underkonsulter faktiskt kan vara ett sätt att rekrytera på längre sikt.

Annika Nordlander
Annika Nordlander.

– Vi levererar ofta team, och då försöker vi ha en sammansättning med både seniora och juniora konsulter. De juniora konsulterna tar vi oftast in från it-bemanningsbolagen, och sedan är det ganska vanligt att vi rekryterar in dem efter sex månader.

Läs också: Inget stoppar enkronas-konsulterna - nya triumfer i Arbetsförmedlingens storavtal

Ett av bolagen som hjälper de stora konsultdrakarna att fylla på med resurser är Centric. Där har man märkt att suget efter att få in folk har vuxit ju hetare marknaden blir.

– Det har absolut ökat det senaste året. Det gäller marknaden generellt, efterfrågan ökar på alla fronter och marknaden skriker efter it-kompetens på alla nivåer. Då ökar våra leveranser till andra it-företag också. Jag förstår att de vänder sig till oss. Det här är det vi är bäst på och gör varje dag, och det gör att de kan behålla en flexibilitet, säger Centrics Sverigechef Helena Grimfors.

Är det konsulter som hyrs in eller är det konsulter som sedan blir anställda hos de andra bolagen som är mest eftertraktade?

– Vi jobbar med båda modellerna. Både med konsulter som är ute på uppdrag, och de som får anställning efter sex månader.