Konsultmäklarna har redan tagit över en stor del av it-konsultmarknaden – med sitt koncept att teckna ramavtal med kunder, och sedan plocka in underkonsulter för respektive uppdrag.

Nu blir det allt tydligare att de breddar sin verksamhet.

It-konsultmäklarna har den senaste tiden tagit hem en helt ny typ av affärer, utanför det traditionella it-området, nämligen inom teknikkonsulting. Så istället för att hitta systemutvecklare och it-konsulter som kan göra jobbet måste de hitta helt andra typer av kompetenser, till exempel inom ljus eller avfallshantering.

Läs också: Nu tvingas konsultbolagen be om hjälp för att klara alla uppdrag

Senaste exemplet är Keyman som helt nyligen vann en upphandling inom teknikkonsulting hos Danderyds kommun.

– Vi har fått våra första förfrågningar därifrån, säger vd:n Mats Mårtensson. Och det handlar om allt ifrån hitta arkitekter till tekniker som har kompetens inom ljus i offentliga miljöer eller avfallshantering.

Har ni de bolagen i ert nätverk då?

– Nej, men vi håller på och bygger upp det. 

Hur hittar ni era konsulter då?

– De har ju gamla leverantörer, sedan handlar det om att söka på nätet och prata med folk. Det här är vårt första avtal inom det här området, så det är ju lite test. 

Mats Mårtensson
Mats Mårtensson.

Mats Mårtensson säger att det inte finns någon motsvarighet till it-konsultmäklarna inom teknikkonsulting men att många kunder vill ha det upplägget, och att det är därför de söker sig till it-konsultmäklarna.

– De vet att vi kan mäkla konsulter, och det är det de vill ha. Sedan har vi varit öppna med att vi inte har någon erfarenhet från det här området.

Tanken är dock att bygga ut det här området.

– Det är en stor marknad. Dessutom blir ju it hela tiden bredare, vilket gör att vi måste bredda oss.

Man skulle kunna tänka sig att konkurrensen inom det här området också är ny – och att de nu får tampas mot teknikkonsultbolagen, men Mats Mårtensson säger att det är själva upplägget med konsultmäkleri som kunderna vill ha – vilket innebär att slaget ändå kommer att stå mot andra it-konsultmäklare.

Läs också: Brist på utvecklare öppnar för outsourcing till helt nya länder

Också den kanske mest kända it-konsultmäklaren Ework uppger i sin årsredovisning att de tar allt fler affärer inom området teknikkonsulter.

Ework har vuxit snabbt de senaste åren – 2015 ökade de med nästan 30 procent och omsatte över sex miljarder kronor – och vd:n Zoran Covic ser området teknikkonsulter som ett framtida tillväxtområde.

– Så är det absolut, säger Zoran Covic. Vi ser samma utveckling inom teknikkonsultdelen nu, som vi såg inom it-konsulting för fem år sedan. Vi har till exempel tagit affärer med Tetra Pak och Svenska Kraftnät inom det här området. Och det är ju inte bara Ework utan den här trenden gäller flera konsultmäklare.