Redan när bolaget öppnade sitt svenska kontor 2014 var AWS fåordigt med hur många som fanns på plats. Och det är tydligt att det står djupt inristat i bolagets kommunikationsstrategi att några sådana siffror inte får nämnas.

”Mer än fem, färre än tusen”, är hittills det mest avslöjande svaret Nordenchefen Darren Mowry har gett på en tämligen harmlös fråga, som av någon anledning är förbjuden att svara på.

Läs också: 10 molntrender du måste ha koll på

Den senaste officiella siffran kommer från 2015, då det svenska bolaget hade 15 anställda. Men sedan dess har verksamheten vuxit rejält. Enligt Computer Swedens uppgifter är det i dag 68 personer som jobbar på svenska AWS.

– Jaha, vad spännande. Vi har inga kommentarer till det. Vi går inte ut med de siffrorna, säger en talesperson för AWS om den siffran.

Är inte det lite löjligt att vägra kommentera hur många anställda ni har?
– Vi går inte ut med dessa siffror i något land vi är verksamma inom. Men vi kan bekräfta att det är tusentals personer som jobbar på AWS världen över

Man skulle ju kunna tänka sig att ni kunde tycka det är roligt att berätta hur mycket ni växer?
– Jag håller med om att det är bra att visa att vi växer. Vi gör det, men kommer inte att bryta ut siffrorna lokalt.

Det som bolaget däremot går ut med är vilken typ av roller som finns representerade i Sverige. Dessa är Solution Architects, Marketing, PR, Office Manager, Sales, Business Development, Startup Community Development, Technical evangelism, Professional Services samt Technical Account Management/Support.

– Vi har med andra ord alla de funktioner på plats som behövs för att vi ska kunna ta hand om våra nordiska kunder och partner.

Läs också: Evry blir partner med Amazon: ”Sista biten i molnpusslet”

Och något som man kan bekräfta är att de nuvarande lokalerna på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm har blivit för trånga.

– Ja, det stämmer. Vi har vuxit ur våra lokaler. Samtidigt är en av våra största utmaningar just nu att rekrytera tillräckligt snabbt för att hantera den snabba tillväxt vi ser i regionen.