Det San Francisco-baserade bolaget Appdynamics pekades i somras ut av Venturebeat som en av de hetaste kandidaterna att noteras under 2017. Och enligt planen skulle det ske den 26 januari, vilket därmed skulle bli årets första amerikanska it-notering.

Men i sista stund blev det alltså ändrade planer för Appdynamics, som levererar application performance management-tjänster, det vill säga hjälper företag att övervaka hur väl deras mjukvara fungerar.

På vägen till börsen stötte man nämligen på ett glufsande Cisco, redo att hala upp 3,7 miljarder dollar, cirka 33 miljarder kronor.

Affären förväntas vara helt genomförd i april, och enligt Cisco ska bolaget fortsätta som en egen division hos nätverksjätten. Appdynamicsgänget kommer även fortsättningsvis ledas av vd David Wadhwani, som kommer att rapportera till Rowan Trollope, chef för Ciscos IoT- och applikationsverksamhet.

– Kombinationen av Cisco och Appdynamics ger oss möjligheten att ha bevakning hela vägen från nätverket till applikationen, som kombinerat med säkerhet och skalbarhet kan hjälpa it att nå en helt ny nivå av affärsnytta, säger Rowan Trollope i ett pressmeddelande.