Waystream-vd lämnar

Johnny Hedlund lämnar Waystream, ett bolag han varit på i elva år, de senaste fem åren som vd. Han har meddelat styrelsen att han fortsätter som vd under sin uppsägningstid samt att han ska bistå bolaget i rekryteringsprocessen av en ersättare.

Johonny Hedlund
Johnny Hedlund.

– De senaste två åren har varit väldigt intensiva. Vi har noterat bolaget på Nasdaq First North och fortsatt arbetet med att befästa vår position som pionjärer på den nordiska marknaden. Dessutom har vi utvecklat och lanserat de första produkterna i vår nya plattform MPC480. Att lämna bolaget är inget enkelt beslut, men tillfället är rätt för bolagets framtida utveckling, säger Johnny Hedlund.

– Vi vill tacka Johnny för hans utomordentligt fina insats. Under hans ledning har bolaget framgångsrikt introducerat ett flertal produkter och lösningar, som marknaden tagit emot mycket väl. När nu Waystream går in i nästa fas med ökat fokus på försäljning, väljer Johnny att lämna bolaget, säger styrelseordförande Peter Kopelman.

Coop hittar e-handelschef på Clas Ohlson

Catrin Folkesson
Catrin Folkesson.

Catrin Folkesson har utsetts till ny affärsområdesdirektör för Coop Online. Hon tillträder sitt nya uppdrag den 8 maj och kommer då även att ta plats i Coops koncernledning. Hon hämtas in rån Clas Ohlson där hon ansvarat för nya marknader samt varit landschef i Tyskland.

– Jag ser fram emot att få ansvaret för att ytterligare stärka Coops position på nätet både genom att utveckla kundupplevelsen digitalt och att dra ännu större nytta av att vara en omnikanalsaktör med drygt 650 butiker runt om i Sverige, säger Catrin Folkesson.

– Vi är mycket glada att välkomna Catrin till Coop. Catrin har lång och bred erfarenhet från såväl detaljhandel som tjänstesektorn i Sverige och internationellt. Denna kompetens, i kombination med hennes specifika erfarenhet av att framgångsrikt bygga e-handelslösningar och omsätta omnikanalsstrategier till affärer, gör att hon är rätt person att ta Coops onlineerbjudande till nästa nivå, säger Sonat Burman-Olsson, koncernchef och vd på Coop Sverige.

Avega hämtar molnman på E-man

Patrik Skragge
Patrik Skragge.

Branschveteranen Patrik Skragge tar över som vd på konsultbolaget Avega Groups dotterbolag Avega Cirrus. Uppdraget blir att ansvara för konsultbolagets molnsatsning.

Den nya Avegachefen har ett förflutet på bolag som Mandator och Connecta. Närmast kommer han dock från rollen som ansvarig för E-mans Stockholmskontor.

– E-man var starka partners med Tibco och Microsoft runt integration. Det var under den här tiden jag fick förmånen att jobba med folk som kan AWS och Microsoft Azure. Då E-man blev uppköpt av Enfo i höstas gick jag vidare till nästa utmaning. Nu ska jag tillsammans med Per Adolfsson driva Avega Groups satsning på molnet vilket känns både utmanande och jättekul, säger Patrik Skragge.

Han tar över växande Pulsengäng

Martin Hogmalm tar över som vd på Pulsen Production, ett bolag som ingår i Pulsenkoncernen och levererar driftlösningar för verksamhetskritiska system. Den nya dotterbolags-vd:n har tidigare ett varit på Hogia-gruppen i ungefär tio år.

– Vid årsskiftet tog Pulsen Production över stora delar av it-driften för B&B TOOLS-koncernen. I och med det tog vi också över en stor grupp av kvalificerade medarbetare som tillsammans med befintlig personal kommer betyda mycket för bolagets fortsatta expansion inom Power- och Intel-segmentet samt på klientsidan. Nu förstärker vi Pulsen Produktion med en ny vd för att ta ytterligare ett kliv framåt, säger Jonus Bartholdson, tillförordnad vd för Pulsenkoncernen till IT.Branschen.

Teleopti hämtar sin Gävleboss på Sogeti

 Kalle Gustafsson
Kalle Gustafsson.

Teleoptis stadskamp resulterade i att bolagets nya kontor hamnade i Gävle. Nu har bolaget gjort klart med en chef för den nya verksamheten. Den som har plockats in är Kalle Gustafsson, som närmast kommer från en roll som teamchef på Sogetis kontor i Gävle. Han har även 15 års erfarenhet av utveckling och projektledning på Ericsson Radio i bagaget.

– Det ska bli otroligt kul att få vara med och starta upp verksamheten i Gävle. Jag valde Teleopti för att få en möjlighet att jobba med den senaste tekniken i ett spjutspetsföretag som har it och utvecklingsteam som sin kärnverksamhet. I Gävle finns en bra grund för en långsiktig etablering med tillgång till välutbildade utvecklare. Jag kommer börja min anställning den 6 mars och ser fram emot att ansluta till rekryteringsarbetet, säger han.

– Vi är mycket glada att ha Kalle ombord. Han har ett brett nätverk och är ett välkänt namn i Gävleområdet vilket vi tror kommer vara en framgångsfaktor för vår snabba etablering, säger vd Olle Düring, som också uppger att bolaget hittat ”en drömlokal nära Centralstationen” på Hamntorget i området Alderholmen.

Hillervik till IP-Only

Joacim Hillervik
Joacim Hillervik.

Joacim Hillervik har rekryterats av IP-Only till rollen som wholesale-chef. Han har tidigare varit chef för kanaler och allianser på Interroute, samt har haft olika chefspositioner på British Telecom, Clavister och Clearswift.

– Joacim kan telekom och tillväxt, och på IP-Only finns båda. Han har visat dokumenterat goda resultat i att bygga strategier och team, vilket passar perfekt i IP-Onlys fortsatta expansiva resa, säger Pär Jansson, försäljningsdirektör på IP-Only.

– Jag har följt IP-Onlys utveckling sedan starten och är mycket stolt att nu få vara med att utveckla både företaget och branschen i sin helhet, säger Joacim Hillervik, som börjar sitt nya jobb den 13 februari.

Hon leder SAP i Mazza länder

Angela Mazza
Angela Mazza.

SAP har tillsatt Angela Mazza som ny chef för regionen EMEA North. Det innebär att hon kommer att basa över SAP:s applikationer, plattformar och affärsnätverk i Sverige, Danmark, Norge, Finland och de baltiska staterna samt i Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Luxemburg och Nederländerna.

Hon har varit på SAP i 13 år och kommer närmast från ett uppdrag i en annan region, som operativ chef för regionen Mellan- och Östeuropa. I EMEA North ersätter hon Darren Roos som istället får titeln Global President S/4 HANA Public Cloud.

Han får nyckelroll på Chalmers Ventures

Chalmers Ventures rekryterar Pontus Ottosson som investeringsansvarig. Han kommer närmast från ett jobb som vd på Puls, som investerar i life science i Skandinavien.

Pontus Ottosson
Pontus Ottosson.

– De förutsättningar som finns på Chalmers Ventures är helt unika tack vare den långsiktiga satsning som är gjord av Chalmers. Att i ett tidigt skede kunna säkerställa en uthållig tillgång till såväl kapital som kompetens är en avgörande framgångsfaktor för denna typ av bolag, säger Pontus Ottosson om sitt nya uppdrag.

– Det känns riktigt roligt att välkomna Pontus till vårt team för att leda vår investeringsverksamhet framåt. Pontus blir ett mycket bra tillskott, både med sin erfarenhet från att leda större investeringsrundor och driva exit-processer, samt ha drivit bolag själv. Han har utöver det en stor förståelse för hur samspelet innovation, entreprenörskap, akademi och industrin hänger ihop och delar vår värdegrund att det alltid är människor som gör skillnaden, säger Linnéa Lindau, vd på Chalmers Ventures.