Apple har inte direkt gjort sig känt som företaget som gärna samarbetar med andra, men nu är det dags. Man gör gemensam sak med bland annat Google, IBM, Microsoft, Facebook och Amazon i Organisationen Partnership on AI, skriver IDG News.

Partnership on AI grundades i september med syftet att ta fram standardlösningar för AI. Förhoppningen är att använda AI inom sjukvården, transportsektorn och för automatisering i fabriker. Ett mål är att diskutera hur AI:s påverkan, ett annat att komma överens om hur man ska utveckla och implementera lösningar.

Läs också: Algoritm kan diagnostisera cancer lika bra som hudläkare

Hittills har Apple mest utnyttjat ai för den röstbaserade assistenten Siri. Man har inte kommunicerat någon övergripande AI-strategi, vilket de andra stora företagen i Partnership on AI har gjort. Man kan anta att Apple vill använda AI i till exempel självstyrande bilar.

Vad gäller de andra företagen så använder Amazon AI för till exempel köprekommendationer, Google har presenterat Tensor Flow-verktygen för Raspberry Pi 3 och IBM har kraftfulla datorer som utnyttjar tekniken.

Även Open AI som är ett ej vinstdrivande företag som ägnar sig åt AI är med i Partnership on AI. Teslas medgrundare Elon Musk har satsat en miljard dollar i Open AI.