Verily
Life science är ett annat område där forskningen just nu gör stora framsteg och där Google självklart vill ha ett finger med i spelet. Även Verily är ett tidigare Google X-projekt som flyttat hemifrån.

Enligt deras egen beskrivning utvecklar företaget verktyg för att samla in och organisera hälsodata. Och därefter göra informationen begriplig och lättillgänglig för analys. De gör både hård- och mjukvara. Som till exempel en lins som kan användas för att mäta glukosnivån i tårar. Vilket skulle göra det lättare för diabetiker att hålla koll på blodsockret och slippa krångliga blodprover. Ett annat verktyg är en sked speciellt framtagen för patienter med Parkinsons sjukdom.

verily

Uppmaningen att inte lägga alla ägg i samma korg är inget för Google och Alphabet. Men kraven på bolaget har vässats. En del har sagt att de skärpta budgetkraven hämmar innovation och att koncernen därmed riskerar att missa ”nästa stora grej”. Samtidigt ökade omsättningen för Other Bets med 75 procent jämfört med fjolåret och landade på 262 miljoner dollar.

Alphabet har en bred företagsportfölj. Ibland tycks kopplingen till Googles kärnverksamhet glasklar, som att förse världen med stabil internetuppkoppling. I andra fall är det mindre tydligt. Som vindturbinerna. Här följer koncernens övriga bolag som hör hemma i Other Bets.

Sidewalk Labs: Startup som med nya tekniska lösningar ska förbättra våra städer och göra det billigare att leva och lättare att transportera sig.

Google Fiber: Koncernens tjänst för höghastighetskommunikation och tv.
 
Jigsaw:
Teknikinkubator
 
Nest Labs:
Tillverkar smart teknik för hemmet, så som termostater och rökdetektorer.

CapitalG: Riskkapitalbolag.

GV: Riskkapitalbolag.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning