Det är Remote X Technologies som nu slukas av sin betydligt större kollega. Det förvärvade bolaget, som jobbar med mjukvara för fältservice, har idag 15 anställda. Och de nya ägarna välkomnas av vd Åsa Holmström.

– Det är precis vad vi behöver. Vi är jättenöjda och ser förhoppningsfullt fram emot de möjligheter till tillväxt det här ger. Vi har varit ute och letat efter ett sammanhang eftersom vi har varit relativt små, och bara haft säljare i Stockholm, men samtidigt har velat bredda oss. Det handlade om att antingen växa organiskt eller hitta den möjligheten någon annanstans, säger hon och konstaterar att bolagen kommer att passa bra ihop.

Läs också: Network Services köps upp av hungrigt Telenorgäng

– Vi ser likheter i både företagskultur och tekniska plattformar. Tillsammans kan vi skapa ett större system som blir attraktivt både för befintliga och kommande kunder och som ger en stark tillväxtgrund.

Lundalogik, som jobbar med crm, är alltså ett betydligt större bolag. Bolaget omsätter 161 miljoner kronor och har 180 anställda. De båda verksamheterna kommer även att slås ihop rent fysiskt, då man tillsammans flyttar in i nya lokaler på Kungsbroplan i Stockholm i maj.

För Lundalogik är bolagets första förvärv ett sätt att bli bättre inom mobila lösningar, när Remote X:s molnbaserade system blir en ny del av produktutbudet.

Remote X grundades av Leo Berghald 2001, och han är fortfarande bolagets huvudägare. Samliga 17 delägare säljer dock sina andelar i bolaget, inklusive affärsänglarna Stefan Oldgren och Klas Hillström. Hur mycket den totala prislappen landar på vill bolagen inte gå ut med.

Läs också: Lundalogik slår Microsoft på kundvård

– Det här köpet är rätt på många nivåer, vi kommer att ha en mycket stark CRM-lösning i mobilen. Samtidigt blir vi betydligt starkare inom byggindustri, energi, fastighet samt andra branscher där Remote X har starkt fäste, säger Lundalogiks vd Erik Syrén.