Det var för ett knappt år sedan som Google startade ett pilottest av tjänsten Hands Free där mobilen betalade på vägen ut ur butiken utan att den behöver tas upp ur fickan. Men nu meddelar Google att försöket läggs ner nästa vecka.

Någon närmare förklaring till varför försöket avslutas ger inte Google men enligt vad företaget skriver på sin sajt  behöver det inte betyda att vi sett det sista av den här typen av teknik från Google.

”Baserat på all positiv feedback, arbetar vi nu på att få ut det bästa av Hands Free-tekniken till fler människor och fler affärer”, skriver Google utan att komma med fler detaljer kring vad nästa steg är.

Läs också: Svenskarna älskar sina kontokort – men Mastercard vill få oss att fimpa dem

Piloten har bara körts i en mycket begränsad skala på ställen som McDonalds och pizzakedjan Papa Johns i området runt San Francisco, skriver IDG News.

Hands Free har krävt en app som använde sig av bluetooth, wi-fi och positioneringstjänster för att kunna placera dig på rätt plats. Butiken eller restaurangen som använde sig av tjänsten använde sig av en speciell kamera där Google bekräftade identiteten automatiskt genom mönster från mallen som skapades vid registreringen.