Igår var det stor partnerbaluns på Berns, när årets guldmyror traditionsenligt skulle delas ut av HPE och HP Inc. Att bolaget numera är styckat i två delar som ska agera självständigt verkar inte hindra de båda delarna att hyra Berns tillsammans och dela upp kategorierna mellan sig, med fem vardera.

Om man börjar med HP Inc, och dess favoritkvintett i partnerledet, så var det ingen jätteskräll vem som fick det tyngsta priset som årets partner. HP Partner Of The Year-myran landade hos Atea, där en del av motiveringen lyder: ”Här finns bredden, här finns djupet, här finns teamen och här finns stjärnorna, här finns rikstäckning och här finns den lokala närheten till kunden”.

Läs också: Plattform för partner lyfter molnaffären för HPE

Övriga fyra HP Inc-myror fördelades så här:
HP Personal Systems: Office IT-Partner
HP Growth: Hi5
HP Mobility: B2B IT-Partner
HP Print Solutions: Olsonic

För den andra delen, HPE, kommer myran för utmärkelsen HPE Partner Of The Year inte att flytta särskilt långt. Den togs hem av Frösundagrannen IT-Total, ett val som delvis motiverades så här av HPE:

”Det spelar ingen roll om man vill köpa it på traditionellt sätt eller söker en avancerad service provider, här görs affärer på alla fronter. Vi inspireras av er kompetens, er innovationskraft och ert engagemang. Vi älskar att gå vid er sida, även när insatsen är hög”.

Läs också: Nya HPE satsar på mellanmjölk – "vi tycker att vi är modiga"

Och hit gick övriga fyra HPE-myror:  
HPE Strategic Deal: Cygate
HPE Growth: B2B IT-Partner
HPE Converged Infrastructure: Atea
HPE Service Provider: Advania