B3IT köper Init

Konsultbolaget B3IT öppnar plånboken och köper sin kollega Init. Det förvärvade bolaget, som är Stockholmsbaserat, har 39 medarbetare och omsatte 58 miljoner kronor under 2016. Precis som B3IT har man satsat en hel del på att anställa seniora konsulter, som främst jobbar inom infrastruktur och systemutveckling.

– Vi är stolta och glada över att Init nu blir en del av B3IT och välkomnar våra nya medarbetare. Förvärvet förstärker ytterligare vår spetskompetens inom systemutveckling och infrastruktur, med tillväxtområden som devops och it-säkerhet, säger B3IT:s vd och koncernchef Sven Uthorn.

– Init och B3IT ligger mycket nära varandra både kulturellt och kompetensmässigt vilket ger oss utmärkta möjligheter att utveckla både vår verksamhet och våra kundrelationer som en del av B3IT-koncernen, fyller Inits vd Måns Wallén i.

Läs också: Dubbelsmäll för Arbetsförmedlingen – konsultupphandling måste göras om

Also säkrar upp finskt

Distributören Also köper den finska kollegan Internet Smartsec, en distributör som jobbar inom säkerhet med produkter inom exempelvis e-handel, vpn, användar-id och brandväggar.

– Smatsecs produktportfölj och expertis passer perfekt in med våra lösningar. Nu kan vi stötta våra kunder genom att erbjuda dem mer tjäster och produkter på den växande marknaden för nätverk och säkerhet, som kommer att vara en viktig plattform för internet of things, säger Alsos koncernchef Gustavo Möller-Hergt.

Sigma parkerar hos Scania

Konsultbolaget Sigma ska leverera konsult- och mäklartjänster till Scania. De nya ramavtal som tecknats sträcker sig över flera år, och innefattar konsult- och mäklartjänster inom forskning och utveckling samt IS/IT.

– Efter en omfattande upphandlingsprocess har vi valt att förnya ramavtalen med Sigma. Denna gång för leverans av både konsulter och mäklartjänster, säger Samuel Touma, inköpare på Scania.

– Vi är väldigt glada och stolta över Scanias fortsatta förtroende. Vi har under flera år som leverantör till Scania skapat en stark leveransförmåga och därmed kunnat tillgodose behovet av kompetenta och kvalificerade konsulter inom både R&D och IS/IT. Nu tar vi ytterligare ett steg i vårt samarbete och lägger till mäklartjänster inom samma områden, säger Fredrik Sundström, kundansvarig på Sigma.

Ace IQ spetsar till det

Ace IQ har som enda svenska partner valts ut i den exklusiva grupp som kallas Citrix Cloud Spearhead. Spjutspetsstatusen innebär att man besitter den spetskompetens inom molnet som Citrix kräver. Totalt utgörs spetsgänget av 50 stycken globalt utvalda partners.

– Det betyder mycket för oss att få den här uppmärksamheten av Citrix, men det betyder minst lika mycket för våra kunder, då det öppnar upp för möjligheten att få bästa tänkbara hjälp och uppmärksamhet i samband med så kallad onboarding av nya kunder i Citrix Cloud och Microsoft Azure, säger Ace IQ:s vd Håkan Andersson.

Läs också: Atea och IT-Total jublade högst i HP-myrstacken

Combitech ska säkra FMV

FMV har genom ett nytt ramavtal utsett en partner för ett strategiskt och långsiktigt samarbete inom it-säkerhet. Valet föll på Combitech, som även kommer att ta hjälp av sina partner Lüning Consulting, Bitsec, Actea och Dingard. De områden som det nya avtalet gäller är oberoende granskning, planering för framtagande av plan för it-säkerhetsarbete samt säkerhetsteknisk kravhantering i System Engineering. Avtalet gäller året ut med möjlighet till förlängning fram till 2023.

– FMV ställer stora krav på kompetens på sina leverantörer, inte minst inom it-säkerhet där utvecklingen går väldigt snabbt. Nu får Combitech en unik möjlighet att tillsammans med FMV och våra partners utveckla FMV:s förmåga att leverera säkra och ackrediterbara it-system, säger Lena Johansson, enhetschef inom it-säkerhet på Combitech.